25 / 04 / 2024

Kripto paralar kritik eşikte!

Kripto paralar kritik eşikte!

Kripto paralar değer kaybıyla sarsılırken hala tarihi zirveden uzak durumda. Uzmanlar Fed kararı okunmadan piyasada yeni bir adım atmanın riskli olduğuna dikkat çekti. 



Bitcoin liderliğinde başlayan gerileme dalgası kripto varlıkları olumsuz etkiliyor. Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; Bitcoin haftalık yüzde 8.07 düşüşle tarihi zirvesinden uzaklaşırken, Ethereum ise uzun zaman sonra yüzde 13.14 değer kaybıyla 4 bin doların altına düştü. Düşüşte ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz toplantısında alınacak kararlar ve ABD borsalarındaki gerilemenin etkili olduğu ifade edildi. Küresel piyasalarda Omicron varyantının ekonomiye olabilecek etkileri ve Fed'in para politikasında sıkılaşmaya yönelme olasılığı risk iştahının azalmasına neden oldu. Altının ons fiyatı faiz artırım endişeleri ile artmazken, güvenli liman noktası ABD tahvilleri oldu. 

Kripto paralar kritik eşikte!

Kripto paralarda ise önemli bir eşikte duruluyor. Dün 45 bin 894 dolara düşen Bitcoin, 200 günlük ortalamasının üzerinde kalmayı sürdürüyor.

AYI PİYASASI İÇİN ERKEN

Bitcoin'in Kasım'da 41 bin dolar seviyesinden başlayarak 69 bin dolar seviyelerine hızlı bir yükseliş sergilediğini dile getiren Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, “Bu nedenle piyasalarda ayı ve boğa kararını görmek için birkaç günlük daha süreye ihtiyacımızın olduğunu, en azından Fed kararını okumadan piyasada yeni bir hamle yapmanın riskli olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu. Süllü'ye göre Bitcoin ve Ethereum ayrışması takip edilebilir. Bitcoin'in 46 bin 700 dolar seviyesindeki 200 günlük ortalamasına tutunması durumunda yeniden 50 bin dolar tepkilerinin görülebileceğine dikkat çeken Süllü, “Ethereum'da 3.975 dolar seviyesinin kırılması ile başlayan formasyon 3.400 dolar seviyelerine kadar baskıya işaret ediyor” açıklamasında bulundu. 

Kripto paralar kritik eşikte!

İngiltere'den kripto uyarısı

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey bankalar ve diğer finansal kuruluşları, regülatörler yeni kurallar belirlenene kadar aşırı oynaklık sergileyen kripto varlıklar konusunda uyarılarda bulundu. BoE'nin Finansal Politika Komitesi toplantısından sonra açıklama yapan Başkan Bailey, kripto varlıklarla ilgili getirilecek yeni kuralların inovasyonun ve rekabetin desteklenmesi gereksinimi ile risk yönetimi arasında dengeyi sağlayacağını dile getirdi.

Bitcoin'de Fed depremi!

Dogecoin yükselişe geçti!

Kripto paralardaki depremin asıl sebebi ne? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön