25 / 04 / 2024

Kripto paralar FED etkisiyle yükselişe geçti!

Kripto paralar FED etkisiyle yükselişe geçti!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın haziran ayı toplantısı için 75 baz puanlık artırım ihtimalini masadan kaldırmasıyla birlikte kripto paralar yükselişe geçti.



Fed dün beklentilere paralel bir şekilde 50 baz puanlık faiz artırımı yaptı. Dün akşam saat 9'da karar açıklanmadan önce Bitcoin 39.000 dolar civarındaydı. Kararın açıklanmasıyla birlikte Bitcoin 38.800 doların altına gerileme kaydetti. 

Ancak Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısının başlamasıyla yeniden yükselişe geçmeye başladı. Powell haziran ayı için 75 baz puanlık artırım ihtimalini masadan kaldırdı. Artan enflasyon sebebi ile piyasada Fed'in öngörülenden daha hızlı bir şekilde parasal sıkılaşmaya gidebileceği beklentisi oluşmaya başlamıştı. Powell ise halen yumuşak bir inişin mümkün olduğunu dile getirdi. 

Kripto paralar FED etkisiyle yükselişe geçti!

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu açıklama kripto para piyasasında yükselişe sebep oldu. Bu sabah saatlerinden itibaren Bitcoin 39.900 dolara kadar yükseldi ve günlük yükselişi yüzde 5'i buldu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön