25 / 04 / 2024

FED'in faiz kararı Bitcoin ve Ethereum’u nasıl etkiledi?

FED'in faiz kararı Bitcoin ve Ethereum’u nasıl etkiledi?

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) kritik faiz kararını duyurdu. Piyasaları şekillendiren Fed faiz kararından sonra Bitcoin ve Ethereum’un nasıl etkilendiği merak konusu oldu. Peki kripto para piyasasında son durum neler oldu? İşte detaylar...



Dalgalı seyrine devam eden ve geçtiğimiz haftalarda 30 bin doları aşan ancak burada sabit kalamayan Bitcoin’de yatırımcıların gözü kulağı açıklanan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararındaydı.

FED in faiz kararı Bitcoin ve Ethereum’u nasıl etkiledi?

Hafta sonu işlemlerde 30 bin dolar seviyelerinde gezinen Bitcoin hafta başında yüzde 4 civarında gerilemişti. Ayrıca ABD’de açıklanan çekirdek kişisel tüketim giderleri verisinin senelik bazda beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından haftanın ilk işlem gününde Bitcoin sert düşüş yaşamıştı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışına devam edeceğine yönelik beklentiler bu hafta Bitcoin’in düşmesine neden olmuştu.

Peki, FED'in faiz kararı Bitcoin ve Ethereum’u nasıl etkiledi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön