24 / 04 / 2024

AB'den Lübnan'a 33 milyon avro destek!

AB'den Lübnan'a 33 milyon avro destek!

AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen yaptığı açıklamada Lübnan'a acil durum ihtiyaçları için ilk etapta 33 milyon avro destekte bulunulacağını belirtti.



Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ursula von der Leyen, başkent Beyrut'taki limanda 4 Ağustos tarihinde yaşanan patlamadan sonra Lübnan Başbakanı Hassan Diyab'la bir telefon görüşmesi yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Von der Leyen, AB'nin Beyrut'da halihazırda Sivil Koruma Mekanizmasıyla beraber iyi eğitimli 100 itfaiyeci, arama ve kurtarma faaliyetleri için uzman köpekler ve malzeme gönderimi gerçekleştirdiğini hatırlatarak, Kopernik uydu haritalama sistemini de harekete geçirdiklerini anımsattı

"Başkentte yeniden inşaya katkı sağlamaya hazırız"


Buna ilave olarak da ilk etapta acil ihtiyaçlar için AB'nin 33 milyon avro yardımda bulunacağını açıklayan Von der Leyen, başkentte yeniden inşaya katkı sağlamaya da hazır olduklarını belirtti.

Von der Leyen, Lübnan'ın siyasi istikrarının da büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu zor zamanlarda tüm siyasi güçler birlik olmalı. AB, Lübnan'ın yanında olacaktır." diye konuştu.

Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama yaşanmıştı.

Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamada yaşamını yitirenlerin sayısının 135'e çıktığını yaklaşık olarak 5 bin yaralı ve onlarca kayıp olduğunu duyurmuştu.


Geri Dön