18 / 04 / 2024

Abdi İpekçi Caddesi yenilendi! 7 milyon TL'ye mal oldu!

Abdi İpekçi Caddesi yenilendi! 7 milyon TL'ye mal oldu!

Türk markaları için dünya ölçeğinde bir cadde olması planlanan Abdi İpekçi Caddesi yenilendi. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, caddenin 7 milyon TL'ye yenilendiğini söyledi...



Ulusal ve uluslararası markaların en gözde mekanlarından olan Abdi İpekçi Caddesi, 7 milyon TL'ye yenilendi. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Abdi İpekçi Caddesindeki restoran ve cafelerin kaldırıma taşan bölümleriyle ilgili, Kaldırıma taşma oranlarını mevcudun 3’te 1’ine indirdik. Bakıyorsunuz 10-15 metrekarelik dükkana ayda 30-40 bin lira kira ödeyen işletme, kaldırımda işgal ettiği 30 metrekareye ayda 2-3 bin lira ecrimisil ödüyor" dedi. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde yenilenen Abdi İpekçi Caddesi'ni kaleme aldı. 

İşte Vahap Munyar'ın 'Abdi İpekçi’nin adı hakkıyla yaşatılsın, o bizim için yeter' başlıklı yazısı...

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Abdi İpekçi Caddesi’nde yeni düzenleme çalışmalarının hazırlıkları sürerken Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi’yi aradı:

- Babanızın adını taşıyan caddede oradaki derneğin de desteğiyle yeni düzenleme yapacağız. Bu çalışmaların içinde yer almanızı çok isterim. Gelin “Abdi İpekçi Caddesini Güzelleştirme Derneği”ne girin, bu işin içinde siz de olun.

Nükhet İpekçi, Keskin’e teşekkür etti:

- Babamın adını hakkıyla yaşatın, o bize yeter. Benim o derneğe üye olup, çalışmalara katılmam pek mümkün değil.

Keskin, caddedeki mevcut durumla ilgili değerlendirmesini paylaştı:

- Şu anki haliyle caddenin adı “Abdi İpekçi” olsa bile, meydan bile denemeyecek bölüm, oradaki bir hazır giyim markasının adıyla anılıyor. Caddeyi de, meydanı da Abdi İpekçi’nin adına yaraşır şekilde düzenleyeceğiz.

Nükhet İpekçi, beklentisini dile getirdi:

- Sayın Başkan, babamın orada heykeli var. Onu koruyun, ayrıca ilk düzenlemeyi tasarlayan mimarın iznini alarak hareket edin, başka bir şey istemeyiz.

Önceki akşam üstü Muammer Keskin, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Elçin Önder, Abdi İpekçi Caddesini Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüsamettin Namlıcı, Yardımcısı ve Gizia Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya İlişkileri Koordinatörü ve Yazılı Yayınlar Sorumlusu Şükrü Küçükşahin’le birlikte Abdi İpekçi Caddesi ve Meydanı’nı gezdik.

Keskin, tur sırasında Nükhet İpekçi’yle görüşmesini özetleyip sürdürdü:

- Biz aslında başlangıçta Abdi İpekçi heykelini de daha görünür hale getirecek bir çalışma düşünüyorduk. Ancak, caddenin ilk tasarımının mimarı, heykelde değişiklik istemedi.

Mimarın çalışmalar sırasında anlayışlı davrandığını kaydetti:

- Gördüğünüz gibi burası gerçek anlamda bir meydana dönüştü. Heykel de daha görünür hale geldi. Bu meydanda kültürel etkinlikler de yapılabilecek.

Abdi İpekçi Caddesi’yle ilgili hedefinin altını çizdi:

- Burası Türk markaları için dünya ölçeğinde bir cadde olsun istedik. Elbette yabancı markalar da burada iş yapacak. Onlara hiçbir itirazımız yok. Ancak, burası Türk markalarının kendilerini dünya vitrininde hissettikleri bir cadde olmalı.

Hüsamettin Namlıcı ve İsmail Kutlu’yı işaret etti:

- Burada altyapı çalışmalarını İBB’nin desteğiyle yürüttük. İSKİ, İGDAŞ, Türk Telekom başta olmak üzere altyapı çalışmalarında ilgili kurumlar bizi destekledi. Üstyapıyı da Abdi İpekçi Caddesini Güzelleştirme Derneği üzerinden buradaki işletmeler, markalar üstlendi.

Caddenin üstyapı maliyetini sorduk, hesapladı:

- 600 metrelik cadde ve meydanın üstyapı maliyeti 7 milyon lirayı buldu. Tümünü dernek karşıladı.

İsmail Kutlu araya girdi:

- Markalar olarak “cadde mağazacılığı” özlemimiz vardı. Bu projeyle eksikler giderilmiş oldu.

Hüsamettin Namlıcı, Keskin’in Abdi İpekçi Caddesi projesini dernekle ilk paylaştığı toplantıyı anımsadı:

-Sayın Başkan, projeyi anlatırken caddemizi insan bedeni gibi düşündü, “Biz önce bedeni güzelleştirelim, kolyesi, bileziği, küpesi, kısacası aksesuarları o zaman daha iyi oturur” dedi.

Keskin’in o toplantıdaki şu mesajını aktardı:

- Sayın Başkan bize, “Şişli’de müzik değişti, siz de oyunu ona göre değiştirin” mesajı verdi.

Bakalım Şişli’deki “müzik-oyun” değişikliği ilçe halkına ve İstanbul’a nasıl yansıyacak?

Kirası 30-40 bin lira ama kaldırıma 2-3 bin lira ecrimisil ödüyor

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Muammer Keskin, Abdi İpekçi Caddesindeki restoran ve cafelerin kaldırıma taşan bölümlerine işaret etti:

- Kaldırıma taşma oranlarını mevcudun 3’te 1’ine indirdik. Yalnız, pandemiden dolayı kasım ayına kadar uygulamayı esnettik.

İşletmeleri nasıl ikna ettiğini sorduk, anlattı:

- Herkese eşit davranınca anlatmak, ikna etmek daha kolay oluyor. Ayrıca, bu düzenleme Abdi İpekçi Caddesi ve Meydanı’nda bulunan işletmelere değer katacak.

Kaldırım işgali bedellerine şu örneği verdi:

- Bakıyorsunuz 10-15 metrekarelik dükkana ayda 30-40 bin lira kira ödeyen işletme, kaldırımda işgal ettiği 30 metrekareye ayda 2-3 bin lira ecrimisil ödüyor.

Gizia'dan Abdi İpekçi Caddesi'ne yeni mağaza!


Geri Dön