26 / 04 / 2024

ABD'li GYO danışmanlık şirketi Keller Williams'tan ''Red Day'' etkinliği!

ABD'li GYO danışmanlık şirketi Keller Williams'tan ''Red Day'' etkinliği!

ABD'li Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, 2009 yılından beri ABD ve Kanada'da gerçekleştirilen sosyal sorumluluk günü "Red Day" etkinliğini (Topluma Katkı Günü) Türkiye'de de uygulamaya başladı...




ABD'li Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams, 2009 yılından beri ABD ve Kanada'da gerçekleştirilen sosyal sorumluluk günü "Red Day" etkinliğini (Topluma Katkı Günü) Türkiye'de de uygulamaya başladı.


Şirket açıklamasına göre, geleneksel olarak her yıl mayıs ayının ikinci perşembe günü düzenlenen Red Day organizasyonuyla, tüm çalışanlar günlük işlerini bırakıp sosyal sorumluluk faaliyetleri yapıyor. Keller Williams, ABD'deki geleneği Türkiye'de de yaşatmak için faaliyet gösterdiği dört bölge müdürlüğündeki yüzlerce danışmanıyla gönüllü yardım etkinlikleri düzenledi. 


Eş zamanlı yapılan organizasyonların en renklilerinden biri Beyoğlu'nda gerçekleştirildi. Keller Williams gönüllüleri, Altı Nokta Körler Derneği iş birliğiyle Beyoğlu'ndaki tarihi yapıları görme engellilere tüm ayrıntılarıyla anlattı.


Tarih turu Galata Kulesi'nde başlarken "Red Day" yazılı kırmızı tişörtler giyen gönüllüler sırtında "Beyaz Baston Özgürlüktür" yazan Altı Nokta Körler Derneği üyeleri Galata Kulesi'nde buluşarak yürüyüşe başladı. Sırasıyla Bereketzede Camisi, İngiliz Hastanesi, tarihi Doğan Apartmanı ve Kırım Kilisesi gezildi. Son olarak Tünel bölgesi dolaşılarak başlangıç noktası olan Galata Kulesi'ne geri dönüldü. Yürüyüşe işlerini bırakıp gelen onlarca Keller Williams gönüllüsü dışında yoldan geçen halk da büyük ilgi gösterdi.  


Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Günday, etkinliğe ilişkin, "Bu projenin en büyük özelliği farklı yaşamların bütünleşmesiydi. Bize rehberlik ederek tarihi yapıları anlatan Keller Williams danışmanı Serap Sürmen bu bütünleşmenin bir sembolü oldu. Bir görme engelliyle yan yana yürürken nelere dikkat edilmesi gerektiğini birbirimize öğretmenin yanı sıra tarihi yapıları da yakından tanımış olduğumuz için mutluyuz" değerlendirmesini yaptı. 


Keller Williams Beyoğlu Kültür Elçisi Serap Sürmen ise, "Onlara kılavuzluk etmeye çalıştık. Hatta ben de zaman zaman gözlerimi kapayıp onlara teslim oldum. Çünkü gözlerimi kapatınca yürüyemiyordum. Onlar da bana kılavuzluk etti. Böylece bir bütünlük sağlamış olduk ve engelli olmanın nasıl bir duygu olduğunu hissettik" ifadelerini kullandı.


Galata kültür turundan sonra verilen öğle yemeğinde ise Keller Williams danışmanları görme engellilere nöbetleşe kitap okudu. Kitap tamamlanana kadar süren etkinlik sonunda her katılımcıya birer "beyaz baston" hediye edildi. 



AA


Geri Dön