17 / 04 / 2024

Abdülkadir Akkuş: Konut satışları yeni kampanyalarla artacak!

Abdülkadir Akkuş: Konut satışları yeni kampanyalarla artacak!

Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Akkuş Kasım ayında konut satışları oranında yaşanan bu azalmanın kampanyaların bitiş ve yeniden başlama sürecine denk gelmesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.Yeni kampanyalar ve düzenlemelerle konut satışlarının artmasını bekliyoruz." dedi..



Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, TÜİK 2018 Kasım Ayı Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2018 Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Akkuş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş şunları söyledi; “Türkiye genelinde konut satışları 2018 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27 oranında azalarak 89 bin 626 adet olarak gerçekleşti. Konut satışlarında, İstanbul 16 bin 058 konut satışı ve yüzde 17,9 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 7 bin 834 konut satışı ve yüzde 8,7 pay ile Ankara, 4 bin 773 konut satışı ve yüzde 5,3 pay ile  İzmir  izledi.

Kasım ayında konut satışları oranında yaşanan bu azalmanın kampanyaların bitiş ve yeniden başlama sürecine denk gelmesinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde yapılacak yeni kampanyalar ve düzenlemelerle konut satışlarının artmasını bekliyoruz. 

“Yabancı yatırımcılardan Türkiye’ye büyük ilgi”

Yabancılara satılan konut satışlarına baktığımızda ise bu ay, geçen yılın Kasım ayına göre yüzde 117,1 oranında bir artış yaşandığını görüyoruz. Kasım ayında yabancılara 4 bin 672 adet konut satışı gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Kasım ayında ilk sırayı 1 bin 922 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Bursa,  Ankara  ve Yalova izledi.

Yabancı yatırımcı ülkemize yatırım yapmak için uygun ortam ve koşullara kavuştu. O yüzden yabancıya konut satışında böyle bir ivme yakalanması sektörün önemli temsilcilerinden biri olarak bizleri şaşırtmadı. 2019 yılında yabancıya konut satışında, İstanbul genelinde bölgesel bazda yaşanan yoğunluğu sektörümüz adına tüm illerimize yaymanın yollarını aramalı ve tüm illerimizi İstanbul gibi cazibe merkezi haline getirmeliyiz. 


Geri Dön