25 / 04 / 2024

Abdullah Aksoy: Suriyeli sığınmacılara konut hizmeti sunuyoruz!

Abdullah Aksoy: Suriyeli sığınmacılara konut hizmeti sunuyoruz!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Abdullah Aksoy, Suriyeli sığınmacılara konut hizmeti sunduklarını söyledi.



 

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)  "Sığınmacı Kadınlara Yönelik Başarılı Uyum Modelleri: Devlet, Yerel Yönetimler ve Sivil Toplumun Rolü" adlı bir panel düzenledi. 

Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu 62. Oturumu kapsamında New York'ta gerçekleştirilen panele, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet moderatörlük yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Aybet, konuşmasında, dünyadaki sığınmacıların yüzde 80'inin gelişmekte olan ülkelerde olduğunu belirterek, sadece yüzde 5'lik kısmın zengin ülkelerde bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de 3,5 milyon Suriyeli sığınmacı olduğunu söyleyen Aybet, bazı dönemlerde Türkiye'nin yaklaşık 200 bin sığınmacıyı tek bir seferde kabul ettiğini ve onlara güvenli giriş sağladığını söyledi.

- "Sosyal uyum, istihdam, eğitim, konut ve sağlık hizmetleri sunuyoruz"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı M. Abdullah Aksoy da sunumunda, nüfusu 1,9 milyon olan Gaziantep'te 400-450 bin civarında Suriyeli sığınmacı olduğunu belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Suriyeli sığınmacılara çeşitli hizmetler sunduğunu belirten Aksoy, bunların arasında sosyal uyum, istihdam, eğitim, konut ve sağlık hizmetleri bulunduğunu aktardı. 

 


Geri Dön