27 / 04 / 2024

Sosyal yardım konutların sığınmacılara tahsis edileceği iddiası TBMM'de!

Sosyal yardım konutların sığınmacılara tahsis edileceği iddiası TBMM'de!

Erzurum'da sosyal yardım kapsamında inşa edilecek konutların ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılara tahsis edileceği iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, Erzurum'da sosyal yardım kapsamında inşa edilecek konutların ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılara tahsis edileceği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Partili Cinisli, ''Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda sosyal yardım çalışmaları çerçevesinde konut edindirme projesi geliştirdiklerini ifade etmiştir. Proje bünyesinde 3000 konutun inşa edilmesinin planlandığını kaydeden Vali Memiş, bu konutlardan 1000 tanesinin Erzurum'da ihtiyaç sahiplerine verileceğini, geri kalan 2000 konutun ise ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılara tahsis edileceğini ifade etmiştir.

Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş ayrıca bahse konu projenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı faaliyetlerden bağımsız olarak gerçekleştirileceğini ve projenin kendi girişimi işe Erzurum'a getirildiğini belirtmiştir.

Diğer taraftan söz konusu projenin Uluslarası bir Fon'un yönetiminde yer alan Erzurumlu, Başkanlığı faaliyetlerinden bağımsız olarak gerçekleştirileceğini ve projenin kendi girişimi ile Erzurum'a getirildiğini belirtmiştir.

Söz konusu projenin Uluslarası bir Fon'un yönetiminde yer alan Erzurumlu, hayırsever bir işkadını tarafından finanse edilip akabinde ülkemize hibe edileceğini söylemiştir.''

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli'nin soruları:
1- Erzurum'a geçici koruma kapsamında bulunan sığınmacılar yerleştirilecek midir?
2- Ülkemizde geçici barınma merkezlerinin yerleri belirlenirken göz önünde tutulan kıstaslar nelerdir?
3- Uluslarası Fon yöntemlerinden ülkemiz yardım etmekte midir?


Geri Dön