23 / 04 / 2024

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplanması konusunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

Bakan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Geçtiğimiz Ekim ayında Seferihisar İlçe Tarım Müdürlüğü binasının toplantı salonları AKP Seferihisar İlçe Kadın Kolları başkanlık seçimi için tahsis edilmiş ve resmi kurumun giriş tabelasının üzerine parti pankartı asılmıştır. Konuyla ilgili verdiğim 21/10/2020 tarihli 7/35811 esas numaralı yazılı soru önergeme 18/11/2020 tarihinde verdiğiniz yanıtta “Konu ile ilgili olarak Bakanlığımızca Müfettiş görevlendirilmiş ve yürütülen inceleme soruşturma kapsamında bahse konu İlçe Müdürü açığa alınmış olup, inceleme-soruşturma süreci devam etmektedir” denilmiştir. İlçe Tarım Müdürü göreve iade edilmiştir.''

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın soruları:
1 - Konuyla ilgili yürütülen inceleme-soruşturma süreci tamamlanmış mıdır? 
2 - Yürütülen inceleme-soruşturma sürecinin tamamlandığı varsayılarak; görevlendirilen müfettişin, konuyla ilgili tespit ve değerlendirmeleri nelerdir? İnceleme-soruşturma sürecinin sonunda hangi sonuca varılmıştır? 
3 - Bu olayın yaşanmasına sebep olanlar, devlet kurumuna parti pankartı asılması konusunda inisiyatif alanlar tespit edilmiş midir? Bu olay kimlerin izni ve onayıyla yaşanmıştır? Bu kişiler hakkında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun “Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık” başlıklı 7. Maddesi kapsamında hangi idari işlem uygulanmıştır? 
4 - Resmi devlet kurumuna ait bir binanın bir siyasi partiye kullanması için tahsis edilmesi ve binaya parti pankartlarının asılması olayını hangi kanunlarla ve etik değerlerle açıklarsınız? 


Geri Dön