25 / 04 / 2024

Abdullah Gül, Doğuş Holding'in yaptığı Sofya metrosu inşaatında!

Abdullah Gül, Doğuş Holding'in yaptığı Sofya metrosu inşaatında!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bulgaristan'da Türk yatırımcıların projesini ziyaret etti. Doğuş Holding tarafından yapılan Sofya Metrosu şantiyesinde incelemelerde bulunan Gül, Bulgar işadamlarına Türkiye'de yatırım çağrısı da yaptı



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bulgaristan temaslarının gündeminde iki ülke arasındaki yatırım projeleri vardı. Gül, bu amaçla Soyfa'da Doğuş İnşaat tarafından yapılan Sofya Metrosu şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı, şantiye alanında Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit şžahenk, Doğuş İnşaat Yöneticileri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından karşılandı.

Ferit şžahenk, yürütülen metro inşaatı faaliyetleriyle projenin ekonomik boyutu hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verdi. Gül, inşaat kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan 4. Yüzyıl Roma dönemine ait arkeolojik alanı da gezdi. Gül, Soyfa 'daki Türkiye-Bulgaristan İş Forumu'na da katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, 2,5 milyar Euro olan iki ülke arasındaki ticaret hacminde ilk hedefin 5 milyar dolar olduğunu açıkladı. Türk ve Bulgar işadamlarının birbirini iyi tanıdığına dikkat çeken Gül, iki ülke arasında yatırım potansiyeline dikkat çekti.

'Türkiye'de bürokrasiyi minimize ettik'' diyen Gül, Bulgar işadamlarını da Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti.

NTV


Geri Dön