24 / 04 / 2024

Abdullah Sami Akşemsettinoğlu kimdir?

Abdullah Sami Akşemsettinoğlu kimdir?

Ataç İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi olan Abdullah Sami Akşemsettinoğlu kimdir? Abdullah Sami Akşemsettinoğlu kimin yerine atandı? Abdullah Sami Akşemsettinoğlu bugüne kadar hangi işlere imza attı?



Abdullah Sami Akşemsettinoğlu kimdir?

Abdullah Sami Akşemsettinoğlu, 10 Eylül 2013 (bugün) Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan bilgiye göre Ataç İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 


Yayınlanan bilgiye göre istifa etmiş olan Hüseyin Çalık'ın yerine atanan Abdullah Sami Akşemsettinoğlu, 1971 yılın AİTİA mezunu. 


Memur olarak çalışmaya başlayan Abdullah Sami Akşemsettinoğlu,  BOTAŞ'ta, Şef, Müdür, Mali İşler Daire Başkanı ve son 5 yılı Genel Müdür Yardımcısı olmak üzere 16 yıl görev yaptı.


Ayrıca Alsim Alarko San. Tes. Ve Tic. A.Ş. dış finansman ve anlaşmalardan sorumlu Grup Koordinatör Yardımcısı, Transbalkan İnşaat şirketinde Genel Müdür, Kazancı Holding/Aksa Enerji'de Yönetim Kurulu Danışmanı, MMEKA'da CFO görevlerinde bulundu.


Mart 2012'de Latek Yönetim Kuruluna bağımsız üye olarak atanan Akşemsettinoğlu, Yeminli Mali Müşavir ünvanına sahip olup, İngilizce bilmektedir. 


Abdullah Sami Akşemsettinoğlu, evli,2 çocuk babasıdır. 


Ataç İnşaat tarihçesi..

1962 yılında inşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere iki genç girişimci Hikmet Ataman ve Hüseyin Çalık tarafından kurulan "Hikmet Ataman ve Ortağı İnşaat ve Ticaret Kolektif Şirketi" ilerleyen yıllarda sağlıklı gelişmesini ve istikrarlı büyümesini sürdürerek bugün yedi ana dalda faaliyet gösteren ATAÇ İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi'ni oluşturmuştur. 1970'li yıllara kadar sadece inşaat alanında faaliyet gösteren şirket 1971'de Kepez Un Fabrikası'nın kuruluşuna iştirak ederek sanayi alanındaki ilk deneyimini elde etmiştir.


1986 yılında Anteks İplik Fabrikası'nın kuruluşu ile sanayi sektöründeki atılımlarına devam eden şirket, 1987 yılında Antalya şehir merkezindeki Kışlahan Oteli'ni hizmete açarak turizm sektörüne giriş yapmıştır.


1991 yılında ATAÇ, Hikmet Ataman ve Ortakları İnşaat ve Sanayi A.Ş ünvanını alarak statü değiştiren şirket 1999 yılında ATAÇ İnşaat ve sanayi A.Ş adını almıştır.


Şirket, 1992 yılında Anteks Dokuma Fabrikasını devreye alarak tekstil sanayinde düşey entegrasyonunu sürdürmüş, sırası ile 1994 yılında Terbiye Fabrikasını ve 1996 yılında Konfeksiyon ünitesini de devreye sokarak pamuğun, tarladan moda merkezlerine ulaşana kadar geçen uzun yolculuğunun tüm aşamalarını bünyesine sokmuştur. Yıllar içerisinde bu alandaki yatırımlarını gerek kapasite artırımları gerekse modernizasyon yatırımları ile sürdüren Anteks bugün gömleklik kumaş üretiminde dünyanın sayılı tesisleri arasına girmiştir.


1997 yılında Antnet'in kuruluşu ile girilen Telekomünikasyon sektöründeki büyüme 1999 yılında Doruknet'in ATAÇ iştirakleri arasına katılmasıyla gerçekleşmiştir. Doruk İletişim ve Otomasyon A.Ş bugün Türkiye'nin en önemli ISP'lerinden biri haline gelmiştir.


2002 yılında Kemer Resort Hotel'inin faaliyete girmesi ile 1986 yılında girilen turizm sektöründeki oda kapasitesi 500'e yaklaşmıştır.


2005 yılında Uluslararası Müteahhitlik konusundaki ilk deneyimine girişen ATAÇ A.Ş bu alandaki faaliyetlerini Cezayir ve çevre ülkelerde büyüterek sürdürmektedir.Cezayir’in yanı sıra Libya’da üstlendiği sulama projeleri ile birlikte yurtdışı inşaat yatırımlarını sürdürmektedir 


2007 yılında enerji sektöründeki ilk yatırımlarına hidroelektrik enerji üretimi alanında başlayan ATAÇ A.Ş, %50 Boydak Grubu ortaklığındaki  Nisan Enerji bünyesinde 144,6 mw,JSC Magana Energy’de 40,6 mw, Tek Su Enerji’de 9 mw olmak üzere toplam 194,2 mw ‘lık kurulu güce sahiptir. 

ATAÇ’ın bağlı ortaklıkları arasında,gömleklik  kumaş üretiminde dünyanın  en büyük ilk 10, Avrupa’nın ise en büyük ilk 5 fabrikasından biri olan ANTEKS Antalya Tekstil ile    Avrupa’da son 6 yıldır en iyi resort otel seçilen Kemer Resort ve Best Western Internotional ‘Global Kalite Ödülü’nü 4. kezdir alan Best Western Khan Otel, bilişim sektörünün ilk servis sağlayıcısı Doruknet ve Antalya’nın ilk özel koleji Antalya Koleji de bulunuyor. 


Ataç İnşaat projelerinden bazıları..

Antalya Antbirlik İplik Fabrikası

Khan Hotel

Anteks İplik Fabrikası Antalya

Anteks Dokuma, Apre Ve Boya Fabrikası Antalya

Anteks 3 Spinning Mill

Kemer Resort Hotel



Abdullah Sami Akşemsettinoğlu Ataç İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi oldu!
Ataç İnşaat Doruk İletişim hisselerini devretti!
Ataç İnşaat güncel finansal durumunu yayınladı!



Geri Dön