24 / 04 / 2024

Abdullah Torun: Adana 2. İstanbul olacak!

Abdullah Torun: Adana 2. İstanbul olacak!

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, 2014 Yerel Seçimleri'ni kazanması durumunda Adana'nın 2. İstanbul olacağını, Adana'yı ayağa kaldıracak 50 projenin hazır olduğunu söyledi...




AK Parti  Adana  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, dün akşam Koza TV Kanal A Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Sekin'in hazırlayıp sunduğu 'Gazeteci' proramına konuk oldu. Nurs edya Grup bünyesinde bulunan Koza TV, Nurs TV ve Kanal A Televizyonu'nda ortak yapılan canlı yayında konuşan Abdullah Torun, oldukça önemli açıklamalarda bulundu. 



"AK PARTİ ADANA'DA HEP 1. PARTİ ÇIKMIŞTIR" 


Canlı yayında ilk olarak yapılan temayül yoklamasına değinen Abdullah Torun, son iki seçimdir yapılan temayül yoklamalarından birinci çıktığını açıkladı. Kendisine gösterilen desteğe teşekkür eden Torun, "2002' den bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde il genelinde Adanalı AK Parti'yi birinci yapmıştır. Allah'a şükürler olsun bu iktidar, genel başkanımız, kadrolarımız milletin bize vermiş olduğu bir emanete bugüne kadar ihanet etmedik. O bayrağı o sancağı dimdik tuttuk ve bugünlere geldik." dedi. 



ADANA, AK HİZMETTEN YARARLANAMADI" 


Adana'nm 2002'den bu ana AK Hizmetten yararanamadığmı vurgulayan Torun, "Bununda ana sebebi siz merkezi hükümet olarak ne kadar yeterli hizmet yapmak isterseniz isteyin yerel yönetimlerde ana domino taşı da Büyükşehir'dir. Yani Büyükşehirler yoksa diğer belediyeler yüzde 70 anlamını kaybetmiş demektir. Yüzde 30 anlam taşır. 

Ancak Büyükşehir'le birlikte tüm belediyeler, yerel yönetimler yüzde 100 anlamına kavuşur. İşte bu l manadaki bir AK belediyecilik Adana'ya gelmediği için Adana'ya kavuşturamadığımız için bir türlü merkezi hükümetle olan çalışmalar, çevremizdeki illerde gördüğümüz gelişmeler, başarılar bir türlü kendi ilimizde gerçekleşemedi. Biz bunu vicdanımızın en böyle derin yerinde hissediyoruz." diye konuştu.


 

"ADANA 2. İSTANBUL OLACAK" 


Abdullah Torun ayrıca canlı yayında hayalindeki Adana'yı da anlattı. Torun, "Bizim hayalimizde bambaşka bir Adana var. Adana'nın büyüklüğü, coğrafi özellikleri, Akdeniz'e olan sahilinin büyüklüğü ve uzunluğu, nüfus büyüklüğü itibarıyla Adana'nm olması gerektiği yerde değil. 2 akşam evvel gece saat 02:00'da Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik Bey "Abdullah dedi. Aman iyi çalışalım Adana'yı alalım Adana ikinci İstanbul olacak." Diye bana bir mesaj attı. Onun affına sığınarak burada açıklıyorum. 

Antep, Kayseri, Konya bu Adana için küçük hedef, Adanalının bunu hakaret addetmesi bunu kabul etmemesi lazım diye düşünüyorum. Bizim 2. İstanbul hedefi şudur. İstanbul biliyorsunuz bir dünya başkenti dünyanın gözdesi olan bir dünya, başkenti. 


Peki Adana 2. İstanbul nasıl olur? Adana'ya jeopolitik özelliği açısından baktığımız zaman yeri, konumu ve coğrafi açısından etrafındaki şehirlerle mukayese edilmemesi lazım. Bakın içinden nehir geçen şehirler dünyada çok az ve sınırlıdır. Adanın içinden nehir geçiyor. 

Diğer içinden nehir geçen şehirlere baktığımız zaman asla bizim Seyhan Nehri ile hem kısalık-uzunluk hem de içinden akan su miktarı açısından mukayese edilemez. Barajın oradan çıkıp Akdeniz'e ulaşması 44 kilometrelik bir mesafe. 


Ancak Adanalı bunun iki akasından da yararanamıyor. Adana'nm sosyal, kültürel, ekonomik T 1 e anlamda bu nehirden elde ettiğimiz bir kazancımız yok. Biz öncelikle Adana'nm Doğal ve Kültürel zenginliklerini ortaya çıkaracağız. Kültür noktasına geldiğiniz zaman ise entegre projelerimiz var. Romalılardan kalma kullanılabilir en eski köprüsü Adana'da. Tarihi Taş Köprü hemen yanı başında. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescili yapılmış bir yapı var. Peki Avrupa'da şehirleri geziyorsunuz, oralarda eski yapılar, eski sokaklar içine yapılmış kafeler ve hem tarihi bir dokuyu hem de sosyal atmosferi yaşatan gayet güzel ortamlar oluşturulmuş. Gittiğiniz zaman buraları gezebiliyorsunuz. 

Şimdi sizin bir misafiriniz gelse, yurt dışından ya da içinden Allah aşkına Adana'da gezdirebileceğimiz bir yer var mı? O tarihi mekanların olduğu bölgeye götürmek istediğimizde utanırız. Peki nereye götürürsünüz? 

Adnan Menderes'e götürürsünüz. Gölü gösterisiniz orada da oturacak bir yer bulamayıp 15 dakika da döner gelirsiniz?" dedi. 



"ADANA İÇİN 50'YE YAKIN PROJEMİZ VAR" 


Canlı yayında projelerini hakkında bilgi veren Abdullah Torun, Adana için 50'ye yakın projesi olduğunu söyledi. 

Seçilmesi durumunda göreve geldiği ilk günden itibaren projelerini hayata Şeçireceğini söyleyen orun, "Bizim 50'ye yakın hayallerimiz olan projemiz var. Süreç içerisinde hepsini yavaş yavaş açıklayacağız kamuoyuyla paylaşacağız. Çok yetenekli uzman kadrolarımız bu işlerin üzerinde ciddi manada çalışıyorlar. 

Adana için yaşanabilir bir kent diyoruz ama bu son yılların klişe kavramı ama altını doldurmamız lazım. 

Nedir yaşanabilir bir kent; huzur, güven, çocuklarımız için park alanları, içinde kuş sesleri olan çocuklarımızın rahatlıkla eğlendiği cıvıl cıvıl çocuk sesleri duyacağımız parklar istiyoruz biz. Çağdaş depreme dayanıklı konutlar istiyoruz biz." diye konuştu. 



"ADANA'YA NEDEN ÜSTGEÇİTLER YAPILMIYOR?" 


Abdullah Torun ayrıca Adana'ya çağdaş kavşaklar ve üst geçitler yapacaklarını söyledi. Torun, "Soruyorum yürüyen bir merpeni olan bir üst feçit Adana'da var mıdır? 

Dünyanın bu büyüklükteki kentlerinin hepsinde şu anda yaya üstgeçitleri yürüyen merpenli. Onun için kavşaklarda biz yıllar boyunca sürekli bekli onlarca belki yüzlerce vatandaşımız trafik kazasında ölüyor. 

Niçin bu kentin insanı layık değil mi buna? Niçin yürüyen merpenli üst geçitler yapılmıyor? Yaya üst geçitleri. Niçin enf ellilerimiz için asansör oyulmuyor? Yani engelli bir vatandaş karşıya geçeceği zaman nasıl geçecek? Yaya üst geçidini nasıl kullanacak? Yani bunlarda bizim insanımız değil mi? 

Bunların engeli derdi de bizim derdimiz değil mi? Bizim engelimiz değil mi? 

Onlara engelsiz bir yaşam sağlamak, engelsiz bir yaşam koşulu sağlamak bizim boynumuzun borcu değil mi? Bu kenti yönetenlerin boynunun borcu değil mi? Yani bizim insanlığımızın gereği değil mi bu? Yani bunları anlatmak istiyoruz topluma." 



"ÖMER ÇELİK, ADANA İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS" 


Abdullah Torun, canlı yayında ayrıca Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in Adana için büyük bir şans olduğunu söyledi. 


Abdullah Torun; "Bizim şu anda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik Adana için bir şans. 

Ama biz faydalanıyor muyuz? Hayır. Ama inşallah Nisan ayından itibaren bunu da biz Adana'nm leyine kullanacağız. Bizim o devasa sahilimiz var ya içinde de Akyatan ve Ağyatan gibi dünya literatürüne girmiş lagünlerimiz var. İşte biz orada Allah nasip ederse 100 bin yataklı otel kurulursa ve uluslararası havalimanından oraya inşallah biz raylı bir sistemle ulaşımı sağlarsak öyle şimdiki metro gibi değil. 


Ulaşımını 5-10 dakika gibi bir zaman dilimine sığdırırsak orada 100 bin yataklı otel demek Ortadoğu'nun cazibe merkezi anlamına gelir. 100 bin yataklı yer demek ise 5 yıldızlı literatürde en az yarısı kadar istihdam demektir. 50 bin insana iş alanı demektir." dedi. 



"ÖMER ÇELİK NEDEN ADANA İÇİN BİR ŞANS?" 


Ömer Çelik'in neden Adana için bir şans olduğu konusuna da açıklık getiren Torun, "Bakan Ömer Çelik'in dünyada tanımadığı devlet başkanı yok, tanımadığı başbakan yok, tanımadığı ekonomi bakanı yok, tanımadığı kültür bakanı yok, tanımadığı devlet yetkilisi yok ve bunların bir çoğuyla da oldukça samimi...

 

Adana'dan sivil toplum kuruluşları gidip kapısını çalıp "Sayın Bakanım bizim finans sivil toplun kuruluşuna biz entegre eder misin?, bununla alakalı yollar açar mısın? 

Hangi meslek kuruluşu gitmiştir ki, kapısını çalıp "Sayın Bakanım bizi dünyada ki filan meslek komiteleriyle entegre eder misin? Hangi işadamımız gitmiş demiştir ki soruyorum yani buları varsa ben bilmiyorum siz biliyorsanız siz söyleyin varsa bizi izleyenler arasın onlar da desin. İşte Adana'da filan şöyle kükredi filan böyle kükredi filan şöyle söyledi ya tamam da Adana'nm kazancı nerde kardeşim burada? Biz Adana'nm karına bakarız Adana'nm ne kazandığına bakarız. Adana'daki insanlara ne verdiğimiz bakmalıyız." dedi. 



"ADANALILIK KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ"


 Bir diğer projelerinin ise Adanalılık Kültürünü canlandırmak olduğunu söyleyen Torun, "Tarihini incelediğiniz zaman Adanalı cömerttir, sevgi doludur, komşusunu sever, merttir, civanmerttir, komşusu açken kendisi tok yatmaz. Adanalı misafirperverdir. Peki son 20 haberlerinde ne ırp alda basının 3. Sayfa ; görüyorsunuz? Maalesef kötü haberler. Biz bunu Ceyhan'dan Tufanbeyli'ye kadar Yumurtalık'tan Pozantı'ya kadar bu kültürün yeniden canlanması için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu. 



"BİZİM DÖNEMİMİZDE ŞAİBE VE YOLSUZLUK OLMAZ" 


Selahattin Seki'in soruları üzerine oldukça net konuşan Abdullah Torun, başkanlığı döneminde asla şaibe ve yolsuzluklara yer olmayacağının altını çizdi. 


Torun, "Bizim olduğumuz dönemde Allahm izniyle şaibe olmaz yolsuzluk arsızlık olma, biz buralara nefsimiz için kendi kişisel menfaatlerimiz için gelmiyoruz, asla böyle bir düşünce içerisinde olamayız. Bizim yetiştiğimiz kültür de, çevremiz de, aile yapımız da buna müsait değil. Bizim bir ter hedefimiz var hizmet etmek elbette ki yolsuzluğun önünde duracağız ona set çekeceğiz. Bu milletin tek bir kuruşunun dahil yenilmesinin önüne geçeceğiz." şeklinde konuştu. 



"TALİMAT GELECEK, SU FATURALARI DÜŞECEK" 


Canlı yayında ayrıca Adanalının çok pahalı su kullandığını ifade eden Abdullah Torun, "ASKİ'nin 600 milyon liralık yıllık geliri var. Bunun 200 milyon lirası kar. Vatandaşta bas bas bağırıyor su neden bu kadar pahalı diye? Yani orayı bir şirket gibi düşünün 600 milyon liralık satış yapacaksınız 3'tel'i kar olacak. Ne oluyor bu kar biliyor musunuz? Her yıl Büyükşehir bütçesine devroluyor. Büyükşehir'i yöneten arkadaşların reklamı yapılsın diye arkadaşların sokaklarda...Su faturalarını indirecek bunun başka çaresi yok. 10 metre küpe kadar su kullanımlarında belli bir sınır koyacağız ya asgari ücretli diyeceğiz ya yeşil kartı diyeceğiz inşallah bize bunun talimatı gelecek." dedi. 



"ULUSLARARASI HAVALİMANI NEDEN YAPILIYOR?" 


Geçmişte ve hala bir çok tartışmaya konu olan Uluslararası Havalimanı konusuna açıklık getiren Abdullah Torun, "Bizim hemen il sınırlarımızda Adana'ya çok yakın, Mersin'e uzak Uluslararası Havalimanı yapılıyor. Yıllık yolcu kapasitesi 30 milyon.

 

Peki AK Parti Hükümeti neden yıllık 30 milyon olcu kapasiteli bir avaalanm projeksiyonunu almış ve orada yapıyor. Kısa zamanda da faaliyete geçecek. Mevcut Adana Havalimanı 1 milyon 200 bin yıllık kapasitesi. 25-30 kat fazla bir havaalanı neden yapıyor. 


İşte Adana ile alakalı ihmal edilen, geciktirilen projeler olduğu içindir. İnşallah Adana bu makus tarihini yener ve 2014 seçimlerinde AK Parti Belediyeciliği ile tanışır. İşte o zaman o 30 milyon yıllık yolcu kapasiteli havaalanından Adana coğrafyasında nasıl çalıştığını hep beraber göreceğiz. Herkesin Adana'yı nasıl bir geleceğin beklediğini görmesini istiyorum." ifadelerini kullandı. 



Adalet Gazetesi


Geri Dön