27 / 04 / 2024

Abu Dabi Havalimanı 2017'de tamamlanacak!

Abu Dabi Havalimanı 2017'de tamamlanacak!

Anel Grup’un elektrik işlerini üstlendiği Abu Dabi’nin en büyük ve mimari açıdan en görkemli binası olarak tasarlanan Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’nın çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.



2017 yılında tamamlanması hedeflenen ve 2030 yılı projeksiyonunun yıldızprojesi olarak tanımlanan terminal, şehrin iş ve turizm merkezi olarakbüyümesini sağlamak amacıyla tasarlandı.




Global bir ulaşım noktası olan Abu Dabi, 2015 yılının ilkçeyreğinde 5 milyon kişiyi ağırladı ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde de 40 milyonkapasitesine ulaşacağı öngörülüyor. Abu Dabi’nin ikonik yapılarından birisiolan  “Main Terminal Building”(MTB)Projesi bu kapasiteyi karşılamak üzere şu anda inşa halinde olup, hükümetin AbuDabi’yi turizm merkezi haline getirebilmek için tasarladığı en önemliparçalardan biri sayılıyor.



Abu Dabi’nin en büyük binası olacak ve 730 bin metrekarealana kurulacak MTB Complex öncelikli geçit olacak ve ülkenin ulusaltaşıyıcılığını yapan Ethiad Airways’e de ev sahipliği yapacak.


MTB Projesi Abu Dabi Uluslararası Havalimanı geliştirmeprojesinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Genişleme projesininbaşladığı 2006 yılından bu yana, 2008 yılında 4 bin 100 metre uzunluğunda ve 60metre genişliğinde bir pist ile Airbus A-380 uçaklarının kontrol edilebileceğibir pist inşa edildi. Şu anda Etihad Airways için hizmet veren ve 2008 yılındaaçılan 3.terminal 33 Check-in kontuarına ve 70 bin metrekarelik alana sahip.




Anel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, “Biz Anel Grup olarak 29 yıldır, kültür vespor tesislerinden hastanelere; teknoloji merkezlerinden, uluslararasıhavalimanlarına kadar her biri ayrı mühendislik yetkinliği gerektiren birçokprojeye imza attık. Elektrik altyapı işlerini aldığımız Abu Dabi UluslararasıHavalimanı, Abu Dabi’nin ticari ve turistik büyümesini sürdürebilmek içinEmirlik çapında bir stratejinin sonucu. Önümüzdeki yıllarda artacağı beklenentalebi dünya standartlarında servis kalitesi ile karşılayabilmek amacı ileoluşmuş bu proje aynı zamanda Abu Dabi Hükümeti’nin 2030 planının da birparçası. Abu Dabi’nin en büyük binası olacak ve 730 bin metrekare alana sahip buproje, kilometrelerce uzaklıktan bile görülebilecek ve bölgedeki en etkileyicimimari yapılardan biri olacak.” dedi.  AnelGrup olarak Türk mühendisliğini dünyaya ihraç ettiklerinin altını çizen Batukansözlerine şöyle devam etti: “Biz bir Türk firması olarak uluslararası alandadahil olduğumuz başarılı projelerde ülkemiz adına çok büyük gurur duyuyoruz.Dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başlanan Abu DabiUluslararası Havalimanı projesini de yine Anel Grup’a yakışır şekildetamamlayacağız.” dedi.



Yeni Abu Dabi Terminali yolcu yürüme mesafesiniminimuma indirecek ve uçak park alanını maksimuma çıkaracak şekildetasarlanıyor. X şeklinde mimarisi olan terminalin planına geniş analizlersonucunda karar verildi. Terminalde 49 adet geçiş kapısı (gatehouse) bulunuyor.


Geri Dön