19 / 04 / 2024

Abu Dabi ve Katar emirlikleri emlak yatırımı yapıp Dubai'yi kurtaracak

Abu Dabi ve Katar emirlikleri emlak yatırımı yapıp Dubai'yi kurtaracak

Abu Dabi ve Katar emirlikleri emlak sektörüne yatırım yapıp zor duruma düşen Dubai'nin de kurtarıcısı olacak



Küresel krizde Mercedes ve Porsche gibi dünya devi otomotiv markalarına ortak olan Abu Dabi ve Katar emirlikleri emlak sektörüne yatırım yapıp zor duruma düşen Dubai'nin de kurtarıcısı olacak gibi görünüyor.

Dubai'de yaşanan krizi birkaç  gürdür HT Ekonomi tüm yönleriyle takip edip aktarıyor. Bir kez daha özetlemek gerekirse, Emirliğin emlak işine büyük yatırım yaptığını, emlak pazarının durmasıyla ödeme güçlüğü içine girdiğini söyleyebiliriz.

Dünya lüksünün başkenti olarak da anılan Dubai, ultra lüks konutların otellerin ve elbette otomobillerin ülkesidir. Dünyada üretilen lüks otomobillerin önemli bir miktarı Birleşik Arap Emirlikleri'nde satılır. Ülkede her yıl satılan 100 bin civarında otomobilin yaklaşık 8 binini S, SL, ML ve G serisi lüks Mercedes, 7 binini 7 serisi ve X5 BMW, 3 bin 500'ünü de Porsche modelleri oluşturduğu düşünülürse, Emirliklerin dünya otomobil üreticileri için ne kadar önemli olduğu da anlaşılır.

MERCEDES VE PORSCHE'DE BÜYÜK KÖRFEZ HİSSESİ

Küresel krizin patlamasıyla Körfez ülkeleri, sadece alıcı olarak değil, satın aldıkları  lüks markaların finansal destekçisi olarak da otomobil dünyasına girdiler.

Katar emirliği Porsche'den, Abu Dabi merkezli Aabar Investment Daimler Benz'den önemli miktarda hisse alarak, otomotiv sektörünün geleceğine yatırım yaptılar. Aabar Investment, Daimler Benz'ten satın aldığı yüzde 9,1'lik hisse için etmek için 1,95 milyar Euro ödedi, hissesini arttırabileceğini de duyurdu.

Otobüsleri Türkiye'den gidiyor
Abu Dabi Emirliği, 2009 yılı için satın almaya karar verdiği 400 otobüsün 150 adetini oluşturan 13 metrelik MAN Lion's Regio şehirlerarası çift dingilli otobüsü Türkiye'den alıyor. Ankara'daki MAN fabrikasında üretilen otobüslerin 100 milyon Euro'nun üzerinde olduğu açıklanmıştı.
Habertürk


Geri Dön