20 / 04 / 2024

Acar Grup eski binaları yenileyecek

Acar Grup eski binaları yenileyecek

Arsa bulamayan inşaat firmaları, bu yıl rotasını şehir merkezindeki binaları yenilemeye çevirecek



Acar Grup, 30 yılı aşkın basım yayım geçmişinin ardından inşaata girdi. Acar Gayrimenkul'le Zeytinburnu, Sefaköy, Galata ve Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm projeleri için harekete geçen şirketin Başkanı Zekeriya Acar, “Arsa sıkıntısı yaşanan sektörde bina yenilemeye odaklanılacak. Projeler böylece yeniden şehir merkezinde üretilebilecek” dedi

İki yıl önce 800 TL'ye, bir başka deyişle kira fiyatına sattığı Swarovski taşlı ajandalarıyla gündeme gelen Acar Grup, inşaat sektörüne giren sürpriz şirketlerden biri oldu. 40 metrekarelik bir bodrum katında kitap ciltleme alanında faaliyet gösterirken 30 yılda ajanda, kırtasiye ve deri ürünlerine de girerek üretimini 10 bin metrekareye çıkaran Acar Grup, aynı zamanda Arwey markasıyla dünyada Moleskine ve Paperblank'le birlikte en büyük üç defter markasından biri olma yolunda ilerlerken 1 yıl önce Acar Gayrimenkul adında şirket kurdu. İlk iş olarak arsa arayışına giren grup, İstanbul'da arsa bulma ve geliştirmenin zorluğunu görünce “kentsel dönüşüm” alanında ilerlemeyi seçti.

Galata'yı araştırıyoruz
Gayrimenkulün 10 yıldır girmek istedikleri bir alan olduğunu ancak özellikle eski binaların yenilenmesinin şimdi önem kazandığını kaydeden Acar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Acar, “İstanbul'da merkezde arsa bulamayan inşaat firmaları, şu anda Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Bahçeşehir gibi yerlerdeki arsalara yöneliyor. Ancak buralarda da arz fazlalığı oluştu. Önümüzdeki dönemde inşaata girecek firmalar rotasını bina yenilemeye çevirecek. Yeni imar planlarını içeren yasa da çıkarsa sadece bina bazında değil ada ve ilçe bazında yenilemeler yapılabilecek. O zaman şehiriçinde yeni projeleri göreceğiz” dedi.

Taşeron firmalar ve mimarlık ofisleriyle çalıştıklarını söyleyen Acar, “Zeytinburnu'nda 350 metrekarelik bir yeri alarak başladık, buradaki gecekonduları yıkarak daire sahiplerine depreme dayanıklı evler yaptıracağız. Sefaköy, Galata ve Beyoğlu'ndaki yerel yönetimlerle de görüşmelerimiz sürüyor” diye konuştu. Acar, kendi yatırımlarıyla konut projesi geliştirip satmayı da hedeflediklerini, uygun arsa için incelemelerde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Aynalı, kokulu defterle Burj el Arab'a girecek
Swarovski taşları nubuk deri üzerine el işçiliğiyle işlenen ve fiyatı 800 lirayı bulan La Vorte markalı defterleri geliştiren Acar Grup, şimdi de iş kadınlarına yönelik yeni defterler hazırladı. Fiyatı 33-130 lira aralığında olan ve yine deri üzerine işli Swarovski taşları olan bu yeni defterlerin en ilginç özelliği üzerine elinizi sürdüğünüzde gül kokusu vermesi. Temmuz'dan itibaren piyasada olacak ürün ile yurtiçi ve yurtdışında 400-500 noktaya girmeyi düşündüklerini söyleyen Zekeriya Acar, “Bu aynalı, lüks defterler, Burj el Arab ve Emirates gibi lüks otellerin ya da havaalanlarının satış noktalarında bile bulunacak” dedi.
NİHAL YUVACAN / VATAN


Geri Dön