20 / 04 / 2024

Access Turkey Capital Group'tan 105 milyon dolarlık yatırım!

Access Turkey Capital Group'tan 105 milyon dolarlık yatırım!

Access Turkey Capital Group,İstanbul Tuzla'da 105 milyon dolarlık yatırımla temelleri atılan Lojistik Park'ın ilk kısmını ağustosta açacak



Kariyer.net, gittigidiyor.com ve sigortam.net gibi internet sitelerini bünyesinde bulunduran Access Turkey Capital Group tarafından İstanbul Tuzla'da 105 milyon dolarlık yatırımla temelleri atılan Lojistik Park'ın birinci bölümü ağustos ayında açılacak.
Access Turkey Capital Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Say, Tuzla Orhanlı'da 105 milyon dolarlık yatırımla 220 bin metrekare alana kurulan 'Logipark' projesinin İstanbul'un ilk ve en büyük Lojistik depolama alanı olacağını söyledi. Say, 121 bin metrekare kapalı alana sahip Logipark'ın 80 bin metrekarelik dört ana bölümünün ağustos ayında tamamlanacağını belirterek, "Sekiz bölümden oluşan Logipark'ın birinci etabını oluşturan A,B,C,D bölümleri Ağustos ayında açılacak. Diğer bölümler ise 2011 yılı temmuz ayında tamamlanacak" dedi. Logipark'ın Uluslararası A sınıfı depo standartlarına uygun olarak inşa edildiğini dile getiren Say, "İstanbul'daki depoların sadece 1 milyon metrekaresi A sınıfı, Londra ve Paris'te ise A sınıfı depo miktarı 30 milyon. Bu anlamda Logipark'ın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını umuyorum" diye konuştu.

Diğer iller sırada
Projeye yabancı bir ortakla başladıklarını söyleyen Say, şöyle devam etti: "Lojistik parklar portföyü oluşturmak için 250 milyon Euro'luk ortaklık anlaşması imzaladık. Krizde ortağımız yurtdışındaki yatırımlarını durdurma kararı aldı. Bizde 2009'da projenin tamamını devraldık. Bu proje dışında istanbul Hadımköy, izmit, Bursa ve Mersin'de Lojistik parklar yapmak istiyoruz.
Ender BAYAR/Habertürk


Geri Dön