29 / 03 / 2024

Acıbadem, Makedonya'da yeni hastaneler açacak!

Acıbadem, Makedonya'da yeni hastaneler açacak!

Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü Nihan Karaçam Saikaya, Acıbadem Ankara olarak Ankara'da büyük potansiyeli olan sağlık turizmine vizyon kazandırmayı hedeflerken, grup Makedonya/Üsküp'teki yurtdışı hastanelerinin artacağını bildirdi.



Acıbadem  Ankara  Hastanesi Direktörü Nihan Karaçam Saikaya, Acıbadem Ankara olarak Ankara'da büyük potansiyeli olan sağlık turizmine vizyon kazandırmayı hedeflerken, grubun da Makedonya/Üsküp'te yer alan yurtdışı hastanelerine yenilerini eklemeyi planladığını bildirdi. 


Nihan Karaçam Saikaya, 17 hastane, 13 tıp merkeziyle faaliyet gösteren Acıbadem'in kısa zamanda büyük kapasiteye ulaşmasının itici güçlerinden birisinin, sağlığın her alanında var olan hizmet anlayışı olduğunu söyledi. Grup bünyesinde anahtar teslimi hastane yapımıyla ilgilenen Acıbadem Proje Yönetimi'nin yanı sıra mobil sağlık hizmetleri sunan Acıbadem Mobü gibi şirketlerle 360 derece hizmet verebildiklerini belirten Saikaya, şirketin sağlık hizmetlerindeki vizyonunun Ankara'da hizmete giren hastaneye de yansıdığmı kaydetti. Tüm tıbbi birimlerin bulunduğu Acıbadem Ankara'nın Kasım 2012'de hizmete girdiğini hatırlatan Saikaya, ayda yaklaşık 6 bin 500 hastaya hizmet verdiklerini, grubun büyüme stratejüeri göz önünde bulundurularak, Ankara'nın sağlık ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların yapıldığını kaydetti. 

Çevre şehirlere de hizmet veriyor Acıbadem'in Ankara'daki yatırımıyla sadece başkente değü, çevre illerin ihtiyaçlarına da cevap vermesi için çalıştıklarını ifade eden Saikaya, "Oluşturmuş olduğumuz istihdam ve şehir dışı hastalarımızın da artışı üe Ankara' da yeni bir sağlık anlayışı oluşturduğumuzu düşünüyoruz. 

Tıbbi hizmet^ lerimizin yanında sporcu sağlığına yönelik olarak da hizmet sunuyoruz" dedi. 

Türkiye'nin coğrafik konumu, iklimi, termal kaynakları, doğal güzellikleri, kaliteli tıp personeli ve yüksek teknolojili aletlere sahip hastaneleri ile sağlık turizmi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Saikaya, "Acıbadem Ankara olarak kullanüan ileri teknolojili cihazlar, uzman hekim ve personelimizle başkentin de sağlık turizminde önemli bir konuma gelmesi için çaba gösteriyoruz" dedi. Ankara'da faaliyete başladıkları günden bu yana özel kuruluşlar ve kamu ile yeni bir anlayış oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Saikaya, "Geçtiğimiz yıl Ankara Sağlık Turizmi Derneği işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz 'Sağlık Turizminin Hukuki Boyutları Paneli' Türkiye'nin önde gelen üniversitelerin öğretim görevlileri ile özel ve kamu hastane yöneticilerinin bir araya gelmesini sağladık" ifadelerini kullandı. Saikaya, Ankara'nın bu kategoride bir vizyona kavuşması için çaba gösterdiklerini belirtirken, Ankara Ticaret Odası'mn katküarıyla Türk Cumhuriyetleri'nden gelen misafirleri ağırlayarak güncel teknoloji hizmetler hakkında bilgi verdiklerini sözlerine ekledi. 


Dünya


Geri Dön