23 / 04 / 2024

Açığa satış yasağının bitmesi ne anlama geliyor?

Açığa satış yasağının bitmesi ne anlama geliyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Açığa satış yasağının bitmesi ne anlama geliyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 6 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den "Açığa satış yasağının bitmesi ne anlama geliyor" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 6 maddelik analizi...

Açığa satış yasağının bitmesi ne anlama geliyor?

1) Borsa İstanbul'da geçen yıl Kasım ayında banka hisse senetleriyle başlayan açığa satış yasağı Şubat ayında tüm hisselerde uygulanmaya başlanmıştı.

2) Koronavirüs salgını ile birlikte dip yapan borsanın kısa sürede kendini toparlayabilmesinin nedeni açığa satış yapılamamasıydı. Yani kimse elinde olmayan hisse senedini satamıyordu.

3) Borsa İstanbul küresel baskılara dayanamadı Açığa satışı yeniden başlatıyor. Bunun anlamı şu: Borsada çok sert düşüşlere hazır olun. Özellikle borsanın sert düştüğü günlerde ve dönemlerde açığa satışlarla düşüş çok daha sert ve hızlı olacak.

4) 3 ayı aşkın süredir yükseliş eğiliminde olan Borsa İstanbul'da ilk sert düşüş ne zaman yaşanacak bilmiyoruz. Yaşandığında düşüş hızına ve oranına dikkat edin. O gün geldiğinde her şey daha net anlaşılır.

5) Bir büyük sorunu da yükseliş eğilimindeki tahtalarda göreceğiz. Bu tahtalarda en küçük satış furyası kar topu gibi büyüyecek. Tahta bazında düşüş oranları daha yüksek olacak.

6) Olan kime olacak? Son 1 yıldır borsada hesap açtıran ve yatırım yapan 500 bin kişiye olacak. Borsanın kitleselleşmeye başladığı bir dönemde bu karar kötü oldu.

 

Bankalar ve BDDK turizm tesislerinin yabancılara geçmesi için mi çalışıyor?

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın


Geri Dön