29 / 03 / 2024

Adalar Çarşı Camii Projesi'ne onay!

Adalar Çarşı Camii Projesi'ne onay!

Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada'da yapılması planlanan "Çarşı Camii Projesi"ne yaptığı itirazlar reddedildi. İşte toplantıda yaşananlar...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada'da yapılacak olan "Çarşı Camii Projesi"ne yaptığı itirazları reddetti. 


İBB Meclisi'nin nisan ayı toplantıları, Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane yerleşkesinde, Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlığında gerçekleşti.


Büyükada'daki halkın ihtiyacı üzerine İstanbul Müftülüğü'nce yapılması talep edilen cami projesi, Meclis'te tartışmalara neden oldu. 


AK Parti İmar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal, itirazların plana yönelik olduğunu söyleyerek, "Müftülük ihtiyaç nedeniyle yeni bir cami yapımını talep etmiştir. İhtiyaç halinde yapılan plan çalışmasıdır" dedi. 


CHP grubu da cami yapılacak alanın konut ve ticaret alanı olduğunu belirterek, rapora itiraz edeceklerini söyledi. 


Toplantıda, Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin Büyükada’da yapılacak olan "Çarşı Camii Projesi"ne yaptığı itirazlar, oy çokluğuyla reddedildi. 


CHP'li Meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl temmuz ayında raporun önlerine geldiğini ifade ederek, CHP olarak projeye itiraz ettiklerini anlattı.


Adalar'da 7'si cami toplam 33 dini tesis olduğunu dile getiren Hacıalioğlu, "Çarşı dediğimiz yeme içme ünitelerinin yoğun olduğu bir alan. Burada 465 metrekarelik alanda cami yapılması isteniyor. Bu alan Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne uymuyor. Burada bin metrekare olacağı belirtiliyor. Adalar Belediyesi ve Mimarlar Odası araştırmalarında da burada ibadethaneye ihtiyaç olmadığını ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.


 



Geri Dön