26 / 04 / 2024

Seferihisar Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne onay!

Seferihisar Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne onay!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde yapılması planlanan ve tartışmalara yol açan Akarca Balıkçı Barınağı Projesi'ne Cumhurbaşkanlığı'nca onay verildi.



İzmir'de yapılması planlanan Akarca Balıkçı Barınağı Projesi tartışmalara neden oldu. Projeye, Cumhurbaşkanlığı'nca onay verildi.

Egedesonsöz'den Mehmet İşler'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje için yapılan bilgilendirmede, "İzmir İli, Seferihisar İlçesi, Tepecik Mahallesi, "Akarca Balıkçı Barınağı" amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı 1 no'lu Kararnamesinin 102 (j) maddesi ile 3621 sayılı Kıyı Kanununun 7. maddesi uyarınca onaylandığı, bildirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Geçen yıl Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nce Seferihisar ile Urla ilçelerinde yapılacak balıkçı barınaklarına valilik tarafından onay verildi.  İzmir  Valiliği, her ikiyi hayata geçirmek amacıyla 'Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir' yönünde karar verdi. Akarca'da yapılacak barınağın, fok yaşam alanı içinde bulunması dikkat çekmişti.


Geri Dön