19 / 04 / 2024

Adalar'da eski binalar yıkılacak

Adalar'da eski binalar yıkılacak

Adalar'da yıllardır metruk görüntüsüyle hem can güvenliğini tehdit eden hem de görüntü kirliliği yaratan eski binalar ortadan kaldırılacak



Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, göreve gelir gelmez, Adalar'ın muhteşem güzelliğine yakışmayan çirkin görüntüleri ortadan kaldırmaya karar verdi.

Günden güne çöküyor

Bu amaçla 1. derecede SİT alanı olan Adalar'ın amiral gemisi konumundaki Büyükada'nın görüntüsünü bozan, çevre ve görüntü kirliliği ile halk sağlığı açısından tehlike yaratan binalar bir bir tespit edildi. Bunlar arasında 3. dereceden tarihi eser statüsünde yer alan ancak çökme riskine karşı yıkılmayan iki bina yer alıyor.

Büyük parçalar halinde günden güne yıkılmaya başladığı ve çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı için büyük tehlike yaratan bu binalar yıkılacak. Büyükada'nın estetiğini bozan görüntüler arasında, 20 yıldır bitirilemeyen Lido Otel inşaatı da yer alıyor. Yarım kalmış görünümüyle Büyükada'ya yakışmayan bu görüntü de ortadan kaldırılacak.

Amfitiyatro da yıkılacak

12 yıl önce Adalar Belediyesi yönetimince imara aykırı olarak yaptırılan, elverişsiz alan kullanımı ve estetikten uzaklığıyla da tepki çeken amifiyatro da yıkılacak yerler arasında bulunuyor. Amfitiyatronun yıkılmasıyla kullanıma açılacak olan alan, kültür sanat etkinliklerine yönelik düzenlenecek. Belediye ekipleri yıkım işlemini yarın gerçekleştirecek.
Gazete Habertürk


Geri Dön