25 / 04 / 2024

Adalı Ailesi ABD’de işleri büyütüyor!

Adalı Ailesi ABD’de işleri büyütüyor!

Geçtiğimiz günlerde Sheraton Adana'yı hizmete sokan Serdal Adalı liderliğindeki Adalı Holding, ABD'deki otel yatırımlarına restoranları da ekledi. Celal Adalı, fizibıl bulmaları halinde zinciri Türkiye’ye de getirebileceklerini dile getiriyor.



İnşaat, sanayi ve hizmet alanındaki faaliyetleri ile bilinen Adalı Holding, Adana’da açılan Sheraton  Adana  ile Türkiye’de turizm sektöründeki ilk yatırımını hayata geçirdi.


Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, otel yatırımının babasının hayali olduğunu belirtiyor. Adalı Ailesi bu anlamda daha önce bir hamle de yapmış ama başarılı olamamıştı. Adalılar, Adana’daki İncirlik Üssü’nün yakınlarında bulunan arazilerinde otel kurmak için 1982 yılında proje hazırlamıştı. Ancak üsse 400 metre mesafeye kadar olan alanda yapılaşmaya izin verilmemesi o dönem Adalı Ailesi’ni turizm yatırımından uzaklaştırmıştı.


Her ne kadar Türkiye’de ilk otelleri olsa da grubun turizm yatırımları daha önce ABD’de faaliyete geçmiş durumda. Aile ilk otelini geçen yıl ABD’de Kuzey Dakota’da açtı. Bu bölgede iki otel açma planları daha var. ABD’deki işin başında bir yıldır Serdal Adalı’nın oğlu Celal Adalı bulunuyor. Serdal Adalı, ABD’deki otellerini, Sheraton markasını bünyesinde bulunduran Starwood Hotels & Resort Worldwide markalarından biriyle işbirliğine sokmayı planladıklarını dile getiriyor.


Adalılar Amerika’da yalnızca otelcilik işi yapmıyor. Restoran işletmeciliği de yeni uğraş alanları. Bir dönem işadamı Mehmet Ali Ilıcak’ın Türkiye’ye getirdiği gurme burger zinciri Fudd Rocker’s markasıyla Kuzey Dakota’da üç restoran açtılar. Celal Adalı, fizibıl bulmaları halinde zinciri Türkiye’ye de getirebileceklerini dile getiriyor. 


EKONOMİST DERGİSİ




Geri Dön