25 / 04 / 2024

Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor!

Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor!

3. havalimanının açılmasıyla transit seyahatte konumu sarsılacak olan Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor. Genişletme çalışmaları kapsamında 55 bin metrekarelik bir alana 10 kapılı bir ek terminal de yapılacak. 



 

Hollanda’nın 3. Havalimanı’na rakip olma iddiasıyla genişletmeye başladığı Amsterdam Schiphol Havaalanı ek terminal binasını Türk müteahhitleri inşa edecek. Royal Schiphol Griup’un açtığı ihaleyi Rönesans Holding grup şirketi olan Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortak girişimi kazandı. Hem yeni iskele hem de uçak park yerlerinin inşasını Türk şirketleri yapacak. Yeni inşa edilecek 55 bin metrekarelik bir alana 10 kapılı bir ek terminal daha yapılacak. Avrupa’nın üçüncü büyük havalimanı Schiphol’un yıllık yolcu kapasitesi, yeni yatırımla 80 milyon kişiye çıkarılmış olacak. Yeni terminal binasının inşaatının 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.

ÜLKEMİZ İÇİN GURUR


Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Düzyol konuyla ilgili olarak, "Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil ülkemiz için de gurur kaynağı" diye konuştu. Amsterdam’a 17 kilometre mesafedeki havalimanın yapımına 3 yılda 320 milyon Euro harcanmıştı.

 


Geri Dön