23 / 04 / 2024

Adam&Eve 25 bin çiftin rüya gibi balayı oteli oldu!

Adam&Eve 25 bin çiftin rüya gibi balayı oteli oldu!

Uluslararası ödüllü "Dünyanın En İyi Dizayn Oteli" seçilen 120 milyon euroya yapılan Adam&Eve'in sınırları zorlayan evlilik teklifi, düğün ve balayı seçenekleri dünyanın ilgisini çekti. Geçen yıl 85 ülkeden 70 bin kişiyi ağırlayan otele 25 bin balayı



2010'u yüzde 100 dolulukla kapatan otelin sahibi ve TÜRSAB İkinci Başkanı Talha Görgülü'yle hem turizmi hem de oteli konuştuk. Turizme damgasını vuran yeni trendin 'dünya çapında eğlence' konsepti olduğunu söyleyen Görgülü, bu yıl doluluk oranının yüzde 85'lerde olduğunu belirtiyor. Görgülü, "Hayal gücünü zorlamak isteyenlere her olanağı sunuyoruz" diyor.

Geçen yıl otele 25 bin balayı çifti geldi. Kayı Grubu'nun sahibi Talha Görgülü, "İlk defa Şili'den misafir gördüm. Hatta adını müşteriden duyduğum Montenegro'dan bile vardı" dedi

100 MİLYON TURİST HEDEFİ

Görgülü'nün Türk turizmiyle ilgili görüşleri de dikkate değer. Görgülü, turizmi 6 aydan çıkarıp, kaliteye ve pahalı turiste yönelmek gerektiği görüşünde. "60 milyon turist 50 milyar dolar gelir" sözünü ilk kez kendisinin söylediğini belirten Görgülü, şöyle diyor: "Bu laf şimdi program haline getirildi. O zaman insanlar gülmüştü. Tayyip Bey ilk Başbakan olduğunda Lütfi Kırdar'da bir toplantı yaptık. Orada 30 milyon turist hedefi koyulmuştu. Bu sene o noktaya geldik. Biz 100 milyon turisti hedeflemeliyiz." Turizmde ayakbastı parası ve enerji gibi sebeplerle maliyetlerin rakip ülkelerden yüksek olduğunu anlatan Görgülü, "Mısır'daki maliyetler bizde olsa Türkiye uçar. Hükümetin KDV gibi çok güzel kararları oldu. Turizmi daha da desteklemek gerek. Turizm, bence ülkenin petrolü" diye konuşuyor.

"Şili'den Montenegro'dan müşteri geldi"

Bu yaz turizmden memnun musunuz Önce iyi başladı. Hatta 2008 rakamlarını yakalar ve geçeriz diye düşündüm. Sonra istediğimiz gibi yürümedi. Ocak sonunda konaklama sektörümüz turistten daha çok kâr alırız mantığıyla kontenjanları durdurdu. 'Yapmayın. Mısır-Tunus müşterisi bize gelemez' dedik. Dinletemedik.

Sonra ne oldu Şubat sonu tekrar açtılar kontenjanları. O arada yolcu 'gelmiyorum' dedi. Mart ve nisanda Almanya, Hollanda'da hava iyi olunca göl ve deniz kıyılarında hafta sonu ucuza tatil yaptılar. Bu kez bizim oteller fiyat kırmaya başladı. Dolayısıyla yüksek seviyedeki misafir durdu. Tek fiyat kırmayan otel biz kaldık. Ona rağmen bütçemizi doldurduk. Üst sınıf 5 yıldızlı oteller fiyat kırmasa iyi olacaktı. Direnmediler. Belek çok para harcayan insanların geldiği destinasyon olmalı.

Neden Tunus ve Mısır'dan kaçanlar bizi tercih etmedi Mısır'daki servis ve otel kalitesi bizimle mukayese bile edilmez. Türkiye'ye alışmış insanlar Mısır'a gitmez. Onların yerine bu yaz İran, Ürdün, Kuveyt ve Lübnan'dan turist geldi.

Geçen yıl kaç misafir ağırladınız 85 ülkeden 70 bin kişi geldi, bu yıl hedef 100 bin. Şili'den misafir gördüm ilk defa... Montenegro'dan bile vardı, ben haritada yerini bilmiyordum, böyle bir ülke olduğunu müşteriden öğrendim. nAntalya'nın en pahalı oda satan oteli misiniz Evet en pahalı biziz. Fiyat kırmadığımız için bayağı bir fark oldu. Tur operatörü olduğum fiyatları iyi biliyorum.

Havayolu işinden çıkmayı düşünüyor musunuz Bırakmam. Benim asıl işim tur operatörlüğü. Hava yolu olmayan tur operatörü olur mu Biz halen Antalya'ya en çok turist indiren hava yoluyuz.

Tur operatörlüğü işiniz nasıl gidiyor Avrupa'da ilk 6'nın içindeyiz. Bu büyüklükteki tek Türk operatörüyüz. Arçelik'ten mesela cirosal olarak daha büyüğüz. Toplam ciro, hem tur operatörü hem broker şirketimiz olarak 500 milyon euronun üzerinde.

Sinan Özedincik / SABAH


Geri Dön