24 / 04 / 2024

Adana Ceyhan'da 7.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Adana Ceyhan'da 7.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Ceyhan İcra Dairesi Müdürlüğü, Adana ili, Ceyhan ilçesi, Rıfatiye Mahallesi, 186 ada 13 parselde yer alan fabrikayı 7 milyon 384 bin 662 TL'ye icradan satıyor...



Ceyhan İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından  Adana  ili, Ceyhan ilçesi, Rıfatiye Mahallesi, 186 ada 13 parselde yer alan fabrika 7 milyon 384 bin 662 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 21 Nisan 2020 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. CEYHAN İCRA DAİRESİ
2016/907 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
A-) SATILMASINA KARAR VERİLEN TAŞINMAZIN CİNSİ, NİTELİĞİ, KIYMETİ, ADEDİ, ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİ:
Tapu kayıtlarına göre; Adana İli, Ceyhan İlçesi, Rıfatiye Mah. 186 Ada 13 Parselde kayıtlı 14.613,41 m² yüzölçümünde "Betonarme İdare, Bina Depo ve Müştemilatı ve Arsası" niteliğinde taşınmaz olup, bilirkişi raporuna göre; Parsel imar planı içerisinde sanayi alanı olarak kalmaktadır, taşınmaz Toprakkale yolunun güney cephesinde Mustafabeyli Beldesine 1 km, D-400 karayoluna yaklaşık 150 metre, Adana Gaziantep Otoyoluna yaklaşık 2 km mesafededir. Yakın çevresi genellikle fabrika binalarından oluşmaktadır. Fen bilirkişisi raporunda belirtildiği üzere parsel üzerinde A, B, C, D ve E harfi ile gösterilen yapılar mevcuttur. A harfi ile gösterilen toplam 6492 m² alanlı, çelik profil makas-kiriş sistemi ile etrafı ve üstü duvar ve alüminyum sac kaplamadan müteşekkil çelik depo, B ile gösterilen 165 m² alanlı, çevresi beton ve briket duvar ile üzeri sac çatı kaplamadan oluşan yapı, C ile gösterilen 70 m² alanlı, çelik profil makas-kiriş sistemi ile üstü alüminyum sac kaplamadan müteşekkil sundurma, D ile gösterilen 27 m² alanlı, betonarme tek katlı güvenlik binası, E ile gösterilen toplam 716 m² oturumlu, iki katlı betonarme idare binası, bahse konu bina çatısında yaklaşık 600 m² alana sahip, profil demir üzeri sac çatı kaplama malzemeden oluşan yapı olduğu belirtilmiş. Ayrıca, parsel üzerinde 6000 m² alana sahip saha betonu mevcut olup, parsel girişinde bulunan 2 adet demir kapı ile parseli çevreleyen hatıl beton üzeri tel fens, sac kaplama ve helezonik jiletli tel olduğu, bunların yıpranma ve yapı özelliklerine göre kıymetlerinin takdir edildiği belirtilmiş ayrıca, Tesisin elektrik ihtiyacı, TEDAŞ'a ait 34,5/0,4 KV'luk Havaii iletkenli Hattan sağlanmaktadır. Yaklaşık 30 metre mesafeden taşınan bu hatlardan alınan sawallow tip iletkenler ile saha sınırları dahilinde bulunan 1 adet seksiyonerli demir kafes direkten sonra monoblok beton trafo merkezi içerisinde trafo beslenilmektedir. Özetle elektrik tesisatı olarak enerji nakil hattı, trafo, trafo merkezi ve modüler hücreler, trafoya ait AG çıakış ile ana ve tali dağıtım, kompanzasyon panoları ve beslenme kabloları, çevre aydınlatma tesisatı, güvenlik kamera tesisatı, paratoner tesisatı, telefon santrali ve tesisatı, ups ve tesisatı, jeneratör ve tesisatından oluştuğu belirtilerek ayrı ayrı kıymetleri takdir edilmiştir. Borçlu şirkete ait geri dönüşüm tesisinde yapı+zemin, makina ve elektrik tesisatına göre toplam değeri 7.384.662,00 TL olarak değer takdir edilmiş olup, sair ayrıntılar dosyasındaki bilirkişi raporlarında mevcuttur.
Kıymeti : 7.384.662,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 21/04/2020 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 20/05/2020 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : Belediye Başkanlığı Mezat Salonu - Konakoğlu Mah. Dr.Mahir Alp Boydak Bulvarı No:58 CEYHAN / ADANA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
B-) SATIŞ ŞARTLARI :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler ve 1/2 tapu harcı satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/907 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, ayrıca İİK.nun 127.maddesi gereğince, işbu satış ilanının, tapuda adresi bulunmayan, mernis adresi de olmayan Adli tebligatı iade olan diğer ilgililer hakkında da tebligat yerine kâim olmak üzere ilân olunur. 21/02/2020
(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön