25 / 04 / 2024

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını anlattı. Çetin ''Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız.''dedi.



Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in kentteki ilk dönemi. Çetin, 'Halka sormadan Çukurova'ya tek bir çivi bile çakmam' diyor. Dört ayrı konuda ilçede dört kez referandum yapmış. 'Şeffaf, katılımcı, çoğulcu ve sosyal bir belediyecilik anlayışımız var' diyen Çetin'in hedefi, Adana'nın gözbebeği Çukurova'yı dünyaya örnek kentler arasına sokmak olduğunu belirtti.


Çukurova’da ilk döneminiz. Sizinle ilçede neler değişti?


Çukurova Adana’nın gözbebeği. Yeni bir yerleşim yeri ve diğer ilçelere göre sorunlarını çözmüş bir ilçe. Halkın beklentilerini biliyoruz. Olağan belediyecilik hizmetleri bölge halkına yetmiyor. Başka bir ilçede asfalt dökülmesi, park yapılması birçok kişiyi mutlu edebilir. Ama Çukurova’da böyle bir durum yok. Ekonomik gelir ve kültür seviyesi yüksek insanların oturduğu bir yer burası. Dolayısıyla halkın beklentileri de yüksek. Sanat ve kültür anlamında neler yaptığımıza bakıyorlar. İddiamız sosyal demokrat, aynı zamanda sosyal bir belediyecilik anlayışı. Şeffaf, katılımcı, çoğulcu ve sosyal bir belediyecilik anlayışı temel ilkemiz


Çukurova’nın en önemli sorunları neler? 


Göreve geldiğimiz ilk ayda Çukurova’da 6 yerde sel baskını yaşandı. Alt yapı sorunları çözülmüş bir belediye olduğunu düşünüyorduk. Ama sel basan bölgelerin tamamında dere yatağına yapı izni verilmiş. Öyle olunca da su akıp, yatağını buluyor. Doğa ile baş edemezsiniz. Şu an önümüzde dere yatağı üzerine kurulmuş Türkmenbaşı Bulvarı var. Burada yoğun yağış olduğu zaman aşağıya doğru korkunç bir su akıyor. Her ne kadar görevimiz ve yetkimiz olmamasına rağmen ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi’yle müşterek çalışmalar yaptık. Bu alt yapı sorununu artık yaşamak istemiyoruz.


Aşamadığınız sorunlarınız var mı? 


Evet, var. Örneğin sinekle mücadele önemli sorunlarımızdan biri. Sorumluluğumuzda değil ama çok şikayet geliyor. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Günübirlik çözümlerle bunu aşamayız, kalıcı çözüm üretmek lazım.


Kentsel dönüşümde durumunuz nedir? 


Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız. Şu an kilit noktamız Belediye Evleri. 35 yıl sonra kentsel dönüşüme ihtiyaç duymuş bir bölgemiz. Benden önceki dönemde bakanlar kurulu kararıyla kentsel dönüşüm alanı olarak her şeyi hazırlanmış. Göreve başladığımda projeyi kucağımda buldum. Tüm projeyi tamamladık, bakanlığa teslim ettik. Uzun süredir onaylanmasını bekliyoruz.


‘JURASSIC PARK’LA COCUKLARIN SONER AMCASI OLDUK’


Çocuklar ve kadınlar için neler yapıyorsunuz?


Yeşil alanı en fazla olan ilçemiz Çukurova. Kendi imkanlarımızla 32 yeni park yaptık. Bunların en önemlisi Jurassic Park. Bu park Adana’ya değer kattı. Çocuklar çok eğleniyorlar. Bu parkla onların Soner amcası olmayı başardım. Ayrıca 200’e yakın park var ilçemizde. Hala da yapmaya devam ediyoruz. Tüm parklarımızda ücretsiz internet var. Ayrıca Türkiye’nin ilk kadın sohbet evini yakında açacağız. Tüm parklarımıza emzirme odaları yaptık.



Posta


Geri Dön