16 / 04 / 2024

Adana Havalimanı onarılacak mı?

Adana Havalimanı onarılacak mı?

Şaban Baş, Adana Havalimanı´nın artan ulaşım talebine yanıt verebilecek şekilde tadilatına ilişkin ihalelerin de bir an önce sonuçlandırılmasını istiyor



Adana Ticaret Odası Başkanı (ATO) Şaban Baş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın her hafta bir bakanı Adana´yı ziyaret etmekle görevlendirmesini isteyerek kentin sorunlarının bu sayede çözüm aşamasına taşınabileceğini belirti.
        
Baş, yazılı açıklamasında, Başbakan Erdoğan´ın yarın Adana´ya geleceğini belirterek, bu ziyareti Adana´nın temel sorunlarının çözümü yönündeki çalışmaların bir başlangıç günü olarak görmek istediklerini bildirdi.
        
Adana´daki tüm sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri ve yerel yönetimlerinin Vali İlhan Atış önderliğinde koordine olmasına karşın birçok sorunun çözümlenmediğini savunan Baş, şöyle devam etti:
        
"Kentteki sorunların büyük bölümü bakanlıklar nezdinde çözüme kavuşturulabilir. Dolayısıyla  Adana  olarak sorunlarımızı kabineye ulaştıramamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Başbakan Erdoğan´dan, her hafta farklı bir bakanı Adana´yı ziyaret etmekle görevlendirmesini istiyoruz. Adana´nın sorunları ancak bu şekilde çözüm aşamasına taşınabilir.  Ankara  ile Adana arasındaki iletişimi Başbakan Erdoğan´ın katkılarıyla yeniden tesis etmek istiyoruz. Böylelikle gerçek güven ortamı yaratılmış olacaktır."
        
Bölgenin yabancı yatırımcılar açısından elverişli duruma getirilmesi, özellikle de turizm potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Baş, Tarsus-Karataş, Yumurtalık Sahil Yolu Projesi´nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.
        
Adana Havalimanı´nın artan ulaşım talebine yanıt verebilecek şekilde tadilatına ilişkin ihalelerin de bir an önce sonuçlandırılmasını isteyen Baş,

 "Adana, konumu, ulaşım imkanları, sahip olduğu tarihi mirası, doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel etkinlikleri ile turizm açısından önemli potansiyeller taşıyor. Turizmin alt yapısını oluşturan nitelikli konaklama tesisleri açısından yetersizlikler giderilmeli. Öncelikle, 4 bin yıla uzanan tarihi geçmişiyle önemli bir potansiyele sahip olan Tepebağ bölgesinin turizm koruma alanına dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması yönünde gerekli kaynağın bir an önce aktarılması gerekmektedir" ifadesini kullandı.
        
Baş, kentin vasıfsız göç aldığını belirterek, bölgenin alt yapısının bunu taşıyamaz hale geldiğini ve işsizlik sorunlarının ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti.
        
Teşvik sisteminde düzenleme yapılmasını ve Adana´nın 3. bölge kapsamına alınmasını isteyen Baş, tarımın da yeniden canlandırılması için proje geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.
AA

Geri Dön