28 / 03 / 2024

Adana Karataş'tan Kıbrıs'a deniz otobüsü seferleri başlayacak!

Adana Karataş'tan Kıbrıs'a deniz otobüsü seferleri başlayacak!

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, ilçenin değişimi için düğmeye bastı, 22 milyon TL borçla devraldığı Karataş Belediyesi'nde projelerine devam ediyor. Karataş'tan Kıbrıs'a deniz otobüsü seferleri başlayacak.



Karataş Belediyesi'nin iç ve dış boyaması tamamlandı ve şimdi de yemekhane yapımına başlandı.Çim biçme makinesi dahi yok iken, cenaze nakil aracı ve zabıta aracı alındı. Şimdi ise araç ve gereç temininden sonra sırada Karataş için hayata geçirilecek olan projeler var. Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Belediye Meclis Üyeleri Gürsel Akpınar, Mehmet Kaymaz, Bülent Atalay, Metin Buga ve Bayram Aydınlık gazetemiz Toros'a Karataş ile ilgili projeleri ve yaptıkları çalışmaları anlattılar. 


GELİR ARTIMINA İHTİYAÇ VAR 


Başkan Ünal belediyelerin emlak, çevre ve su gelirinden başka bir gelirinin olmadığına dikkat çekerek, 'Su ile gelen gelir de artık Büyükşehir Belediyesi kasasına giriyor. 

Bizlere sadece emlak ve çevre vergisinden gelenler kaldı. Belediyemizin aylık geliri 8 milyon TL. Bunun yarısı belediyenin borçlarına kesiliyor, yarısı da personel maaşlarına gidiyor zaten. Büyükşehir Belediyesi'nden talebimiz sahil kenarını ve çamlık alanın işletmesini Karataş Belediyesi'ne vererek gelirimizin artmasına katkıda bulunması. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı ile Turizm Bakanımız Ömer Çelikten Karataş limanı- Magosa arası deniz otobüsü seferinin başlatılması için destek bekliyoruz. Limanımız deniz otobüsü işletmesi konusunda oldukça müsait. Bu sayede var olan denizimiz,  Adana  turizmine de, belediyemize de katkı sunup, değerlendirilmiş olacak,'dedi. 


CAZİBE MERKEZİ OLACAK 


Karataş'ın cazibe merkezi olması konusunda önünde herhangi bir engelin olmadığına dikkat çeken Ünal, 'Karataş-Magosa arası deniz otobüsü seferleriyle insanlar 2 saat 20 dakika gibi kısa bir sürede Magosa Limanı'nda olacak. Ulaştırma Bakanlığı'ndan bizlere sadece güvenlik noktası bildirmesini istiyoruz. Bu proje Karataş ve Adana için çok önemli. Alt yapı konusunda ASKİ çalışmaları başlattı,1/25 binlik imar planlarımız tamam.Eylül ayı itibarı ile de bugüne kadar ötekileştirilen Karataş'a Çatalan suyu getirme çalışmaları başlayacak, 50 yıldır belediyelik olan Karataş'ta alt yapı olmaması çok büyük bir üzüntü, Hizmetler bugüne kadar hep Adana'nın kuzeyine yapılmış, Güneydeki Karataş hiç görülmemiş bile. Adana'nın Karataş'a ihtiyacı var. Denizi olan tek ilçe.'diye konuştu. 


FESTİVAL STARTI 


Karataş Belediyesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Beyaz Yunus Festivali'nin bu yılda yapılacağını ifade ederek, 'Karataş'ı festivaller kenti yapmaya da talibiz. Bu yıl 1-16 Ağustos tarihleri arasında 5,Beyaz Yunus Festivali yapılacak. Festivalleri önemsiyoruz çünkü, Karataş'ın tanıtımı için oldukça önemli, Festivalimiz kapsamında spor, sanat, tiyatro, voleybol, futbol turnuvaları gibi etkinlikler yapacağız,Tüm Adanalıların desteklerini bekliyoruz,'dedi.


Adana Toros


Geri Dön