26 / 04 / 2024

Adana OSB’de metrekaresi 150 TL’ye satılık arsa!

Adana OSB’de metrekaresi 150 TL’ye satılık arsa!

Adana İl İstihdam Kurulu toplantısı, AOSB'de gerçekleşti. Toplantıda konuşan AOSB Başkanı Sütcü, ''Metrekaresi 150 TL gibi sembolik bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunuyoruz" diye konuştu.



Adana İl İstihdam Kurulu toplantısı, Vali Mahmut Demirtaş’ın başkanlığında  Adana  Organize Sanayi Bölgesinde (AOSB) düzenlendi. İstihdam ve üretimin, bölge ve ülke kalkınmasında önemli yeri olduğunu söyleyen Vali Demirtaş, Adana İl İstihdam Kurulunun, kent genelindeki kurum ve kuruluşlar, AOSB, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle ortak çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti.

AOSB’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Vali Demirtaş, “İlimizde çeşitli alanlarda üretim yapan iş insanlarımız, İŞKUR ve Vergi Daire Başkanlığımız tarafından mevzuattaki değişiklikler konusunda bilgilendiriliyor. Tüm iş kollarında bu konuda bilgi eksikliği varsa, bu sıkıntıyı özel toplantılar yaparak ortadan kaldırmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre AOSB Başkanı Bekir Sütcü, bin 590 hektar alan üzerine kurulan AOSB'nin, 5 kıtadan yatırımcıların bulunduğu 434 işletmeli bir bölge olduğunu belirtti. Sütçü, “Türk Sanayisinin Güney’deki Üssü konumunda olan Adana Organize Sanayi Bölgemizdeki sanayi parsellerimizin toplam alanı 10 bin 748 dönüm. Yatırımcılarımıza tahsis edilebilecek durumda olan ve farklı yüz ölçümlerine sahip 41 adet sanayi parselimiz bulunmaktadır. Tahsis edilebilecek arsaların toplam alanı ise 438 dönümdür. Yatırımcılarımız için alt ve üst yapısı hazır, sorunsuz bir bölgede, hiçbir ilave ücret talep etmeden, metrekaresi 150 TL gibi sembolik bir ücretle arsa sahibi olma fırsatı sunuyoruz. Ülkemizi seviyoruz, istihdam ve üretim için sanayicilerimizi AOSB’ye yatırım yapmaya davet ediyoruz’’ açıklamalarında bulundu.

Toplantıya, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sinan Gül, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Karaveli, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık Adana İl Müdürü Ali Tekin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bölge ve Adana İl Müdürü Remzi Özdoğan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Anadolu Aslanları İş adamları Derneği Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Adana Şube Başkanı Burhan Kavak, Türk-İş Adana 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin ile kurul üyeleri katıldı. 


Geri Dön