18 / 04 / 2024

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde inşaata tepki!

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde inşaata tepki!

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nde gerçekleşmesi planlanan inşaat çalışmaları için öğrencilerden tepki geldi. Öğrenciler, bahçeye İmam Hatip yurdu yapılması planlandığını iddia etti.



Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nin bahçesinde yapılması planlanan inşaatlar, öğrencilerin tepkisine neden oldu. Okul bahçelerine yapılan 'Farım Lisesi yetmezmiş gibi bir de İmam Hatip yurdu yapılmasının planlandığını söyleyen öğrenciler, teneffüslerini geçirdikleri bahçelerinin, çim sahalarının, tenis kortlarının onların hiçbir görüşü alınmadan inşaat alanına dönüştüğünü dile getirdi. Öğrenciler, change.org isimli internet sitesinden imza kampanyası başlattı. Bütün sosyal aktivite alanlarının betona dönüştürülmek istendiğini söyleyen ismini vermek istemeyen bir öğrenci, "Teneffüslerde oyun oynadığımız, beden eğitimi derslerini işlediğimiz alanlara inşaat yapılırsa koyun gibi okula gidip geleceğiz. Burada günde 8 saatimizi harcıyoruz. Neredeyse spor yapacak alanımız kalmıyor. Teneffüslerde 4 duvar arasına sıkışıp kalmak istemiyoruz" dedi. 


ATO öğrencileri olarak sosyal aktivite alanlarının arttırılmasının gerektiğini belirten bir başka öğrenci de, ancak öğrencilerin yalnızca dört duvar arasında eğitim görmelerinin istendiğini söyledi. Günün üçte birinin okulda geçtiğini söyleyen öğrenci, "Bu da haliyle öğrencileri yoruyor, sıkıyor, bunaltıyor. Biz öğrenciler dışarı çıkıp temiz hava almak, spor yapıp bütün enerjimizi dışa vurmak istiyoruz. Ama voleybol, basketbol sahamız , emeklerimiz kısacası okulu okul yapan değerlerimiz alınıyor. İşte bu yüzdendir ki ben okulumda inşaat istemiyorum. Ben öğrenciyim; sınava gireceğim, geleceğimi belirleyeceğim. O inşaat sesleri arasında sıkılan, rahatsız olan bir sürü öğrenci ne olacak?" diye sordu. 



Evrensel


Geri Dön