25 / 04 / 2024

Adana Ticaret Odası vakıf üniversitesi kuruyor

Adana Ticaret Odası vakıf üniversitesi kuruyor

TBMM Orman ve Köyişleri Komisyonu, üniversite kurması için Adana Ticaret Odası ATO'ya 150 dönüm arazi tahsisi etti



TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi,  Adana  Ticaret Odasınca (ATO) çalışmaları sürdürülen ATO Vakıf Üniversitesinin arazi tahsisi sorununun çözümlendiğini belirterek, imzaların kısa sürede atılacağını ifade etti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kirişçi, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Necdet Ünüvar, İl Başkanı Mustafa Kebude'yle odanın haftalık olağan yönetim kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda, ATO Meclis Başkanı Behiç Pakyürek, ATO Başkanı Şaban Baş ve yönetim kurulu üyeleri kentin sorunlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

ATO Meclis Başkanı Pakyürek, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile parlamentodaki milletvekillerinin ortak akılda birleşmesinin "sorunsuz ve huzurlu bir kent" yaratacağına işaret ederek, "Bu birlikteliği şu ana kadar tam anlamıyla sağladığımızı söyleyemeyiz. Ancak 2010'un Adana'nın sorunlarına çözüm için ortak akılda buluşulan bir yıl olmasını diliyorum. Bunun olmaması için hiçbir engel yok" dedi.

ATO Başkanı Şaban Baş da kolaylıkla çözümlenebilecek birçok sorunun milletvekilleriyle bir araya gelinemediği için beklediğine dikkati çektiği konuşmasında, Adana Vakıf Üniversitesinin bu alandaki en önemli örnek olduğunu ifade etti.

Baş, "Yaklaşık 3 yıldır Adana'nın her alanda gelişimine katkıda bulunacak ATO Vakıf Üniversitesinin kurulması için çabalıyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki moralimiz bozuldu ve üniversite projesini derin dondurucuya koyduk" diye konuştu.

Milletvekilleri adına yönetim kurulu toplantısında konuşan Kirişçi ise üniversite kuruluşuna ilişkin sürecin uzadığına yönelik görüşlere katıldığını ancak konunun çözümsüz kaldığına inanmadığını ifade etti.

ATO yöneticilerine "Derin dondurucuya koyduğunuz ATO Vakıf Üniversitesi projesini mikrodalgaya yerleştirin ve çalıştırın" diyen Kirişçi, şunları kaydetti:

"ATO Vakıf Üniversitesi konusundaki çalışmalarınızı ve çabanızı takdirle izledim. Belirli zamanlarda, beklenen ilerlemeler kaydedilmediği için morallerin bozulması doğal. Ancak Adana milletvekilleri olarak bu konuya özel önem veriyoruz. Bunun doğal sonucu olarak da konuyu önce Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileri, ardından da Maliye Bakanımız ile görüştük ve 150 dönüm arazinin tahsisi konusunda görüş birliğine vardık. Böylece ATO Vakıf Üniversitesinin kurulması konusunda hiçbir sorun kalmadı. İmzalar kısa sürede atılacak. Tüm Adana'ya hayırlı olsun. Üniversite, Adana'nın göstergelerinin büyük bölümünün yükselmesine olanak sağlamakla birlikte kentten yaşanan beyin göçünün de önüne geçecektir."

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye'de 53'ü devlet, 23'ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 76 üniversite bulunurken bu sayının bu yıl 94 devlet ve 45 vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda 139'a ulaştığını bildiren Kirişçi, şöyle konuştu:

"Bu sayılar AK Parti iktidarının üniversitelere verdiği özel önemi kendiliğinden ortaya koymaktadır. Bugün ülkemizin hemen her ilinde bir üniversitemiz bulunmaktadır. ATO Vakıf Üniversitesi tahsisi için 150 bin 481 metrekarelik arazi tahsisi, merkezi hükümetin bu iş için 3 milyon liraya ulaşan bir kaynağı Adana'ya aktarması anlamına da gelmektedir. Bu konuya çözüm getirilmesini sağlayan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Maliye Bakanımıza ve Milli Emlak Genel Müdürlüğümüze şükranlarımızı sunuyoruz."

AA


Geri Dön