29 / 03 / 2024

Adana'da imar tıkanıklığı olduğu için arsa fiyatları arttı!

Adana'da imar tıkanıklığı olduğu için arsa fiyatları arttı!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın yıllardır özlemini duyduğu bir icracı bakanlığa kavuşmasının Adana için çok büyük bir şans olduğunu söyledi.



Adana emlakçılar ve Esnaf Odası’nın düzenlediği toplantıya katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Evleri’ndeki olası kentsel dönüşüm ve çeyrek yüzyıldır yaşanan imar sorununa dikkat çeken bir konuşma yaptı. Emlak, arsa, konut, imar, inşaat sektörü ve kredi sisteminin iç içe girmiş bir zincirin kopmaz halkaları olduğunu anlatan Çetin, “Bana ‘Adana’ya hangi bakanlığı verelim?’ diye sorsalardı ben ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olsun’ derdim. Olabileceklerin en iyisi oldu ve Adana’nın, Çukurova’nın ve Belediye Evleri’nin sorunlarının bilincinde ve farkında olan Sayın Fatmagül Demet Sarı, Çevre ve Şehircilik Bakanımız oldu; biz Adanalılar gerçekten çok şanslıyız” diye konuştu.

“İŞSİZLİĞİN AZALTILMASINDA DA ÖNEMLİ”

1990 yılından başlayarak kentin kuzeybatısında yer alan Karahan, Kabasakal ve Şambayadı bölgesinde ciddi imar tıkanıklığı yaşandığı için Adana’daki mevcut arsa fiyatlarının inanılmaz ölçüde yükseldiğine de dikkat çeken Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile el ele vererek 1/5000’lik nazım ve 1/1000’lik uygulama imar planları üzerinde birlikte çalıştıklarını anlattı. Çetin, “İnşaat sektörünün canlanması işsizliğin azaltılmasında da çok önemli bir hareket noktası olacak. Tıkanmışlığın önünün açılması konusunda Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük’ün de müspet yaklaşımı çözümü kolaylaştırıyor” dedi.

“Ankara ÇIKARMASINDAN UMUTLUYUZ”

Seçilmişler, atanmışlar ve Adana’nın önde gelen Sivil Toplum Örgütlerinin yöneticileriyle 27 Ocak Çarşamba günü Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatmagül Demet Sarı’yı ziyaret edecek olmalarının çok önemli ve anlamlı olduğunun da altını çizen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Başta Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların imzada bekleyen dosyaları var ve biz Sayın Bakanımızın bu durumun farkında olduğunu biliyoruz.  Ankara  çıkarmasından çok umutluyuz; çünkü hem 15-20 bin kişiyi mağdur eden imar sorunu ve hem de Adana’nın prestij Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi imzayı bekliyor. Ankara çıkarması Adana lobisi açısından da önemli ve güçlü bir adım olacaktır” diye konuştu.


Adana İleri


Geri Dön