20 / 04 / 2024

Gülaylar, Meydan Merter’in arazinde konut izni olduğu için istiyor!

Gülaylar, Meydan Merter’in arazinde konut izni olduğu için istiyor!

Alman Metro Group’tan Meydan Ümraniye’yi 136.5 milyon euroya alan Gülaylar, Meydan Merter’e de talip oldu. Gülaylar, Meydan Merter’i arazisinde konut izni olduğu için istiyor



Haziran ayında Alman Metro Group’tan M1 Meydan Ümraniye’yi 136.5 milyon euroya satın alan Gülaylar Group, M1 Meydan Merter Alışveriş Merkezi için de grubun kapısını çaldı. Gülaylar Group, Meydan Merter’i arazisinde konut yapma izni olduğu için tercih ediyor. M1 Merter Meydan’ın arsa alanı yaklaşık 45 bin metrekare, toplam inşaat alanı ise 91 bin 625 bin metrekare.


‘Konuta soğuk değiliz’


Nişantaşı’ndaki City’s Alışveriş Merkezi’nin de sahibi olan Gülaylar Group’un Kuyumculuk Grup Başkanı İlhan Gülay, geçen hafta kuyumculukla ilgili biraraya geldiğimiz yıllık değerlendirme toplantısında gayrimenkul ve alışveriş merkezi işinde büyüme planları yaptıklarını açıklamıştı. Gülay, “Gayrimenkul geliştirme önemli bir departmanımız. Kovaladığımız alışveriş merkezleri var, arsadan geliştireceğimiz yatırımlar olacak. Karma projeler olabilir. Konuta da soğuk bakmıyoruz” diye konuştu.


‘Kelepir’ olarak nitelendirilmişti


Gülaylar Group, yıllık vergi öncesi net 12 milyon 700 bin euro artı KDV kira geliri olan Metro Group’a ait M1 Meydan Ümraniye’yi 136.5 milyon euroya satın aldı. Özyeğin dahil birçok grubun talip olduğu Meydan Ümraniye alışveriş merkezinin el değiştirmesi; satışa alışveriş merkezinin yanısıra Ikea’nın bulunduğu alan ile açık otopark bölümü de dahil olduğu için sektörde ‘kelepir’ olarak nitelendirilmişti.


Metro Kozyatağı için Tahincioğlu ile el sıkıştı


TÜRKİYE’DE 1.7 milyar dolarlık yatırıma imza atan Alman Metro Group, merkezin aldığı karar çerçevesinde Türkiye’deki varlıklarını satmaya devam ediyor. Bu çerçevede bir yandan İstanbul Merter ile  Adana  ve Gaziantep’teki Meydan alışveriş merkezlerine de alıcı aranırken Kozyatağı’ndaki Metro’nun arazisinin bir bölümünde konut projesi için Tahincioğlu ile el sıkışıldığı belirtiliyor.


İki grup arasındaki anlaşmaya göre, arazinin bir bölümünde Metro Cash&Carry faaliyetlerine devam edecek, bir bölümünde ise konut yapılacak.

Vatan


Geri Dön