28 / 03 / 2024

Adana'da kişiye özel imar düzenlemesi tepkilere neden oldu!

Adana'da kişiye özel imar düzenlemesi tepkilere neden oldu!

Seyhan Belediyesi İmar Komisyonuna gelen bir Başkanlık teklifi hem akları karıştırdı, hem de bazı meclis üyelerinin tepkisini doruğa çıkarttı. İş Bankasına geçen araziye mevzii imar düzenlemesi isteği "Kişiye özel işlem" olarak yorumlandı.




Adana Belediyelerindeki imar düzenlemelerinde akıl almaz gelişmeler yaşanıyor. Seyhan Belediyesi İmar Komisyonuna gelen bir Başkanlık teklifi hem akları karıştırdı, hem de bazı meclis üyelerinin tepkisini doruğa çıkarttı. Merkez ilçe belediyelerinde Büyükşehir Belediyesinden gönderilen 1/5'lik planlara uygun olarak l/binliklerin hazırlanırken, Seyhan Belediyesi imar komisyonuna getirilen, eski Güney Sanayi fabrikasının yeriyle ilgili mevzii imar düzenlemesi talebi hem şaşkınlık hem tepki yarattı. İş Bankasına geçen araziye mevzii imar düzenlemesi isteği "Kişiye özel işlem" olarak yorumlandı. 


ŞAİBE VARDIR

 Seyhan Belediye Meclisinin bir üyesi, bu konuda şu görüşleri öne sürdü: "İş Bankasına geçen eski Güney Sanayi arazisi için mevzii imar düzenlemesi istenmesi doğru değildir. Sakarya, A.Remzi Yüreğir, Narlıca, Denizli gibi birçok mahalleye birlikte düzenleme yapılması gerekirken, bir kişiye özel mevzii düzenleme şaibe içerir. "Bundan kimin ne çıkan var" sorularına hedef olur." 


Adana Toros


Geri Dön