19 / 04 / 2024

Adana'da yapılması planlanan Gençlik Merkezi'ne onay çıkmadı!

Adana'da yapılması planlanan Gençlik Merkezi'ne onay çıkmadı!

Adana'ya yapılması planlanan Gençlik Merkezi için belirlenen alana, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay çıkmadı. AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Doğru, 3 milyon lira bedelli projenin ihalesinin yapıldığını belirtti..



Adana'ya yapılması planlanan Gençlik Merkezi için belirlenen alana,Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay çıkmadı. AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Doğru, kente yönelik yatırımların engellendiğini savundu.  Adana  Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısının 3. bileşimi, meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis Başkan Vekili Halil Tüm'ün yönettiği oturumun ana gündem maddesini, meclisin 2. bileşiminde büyük tartışmalara yol açan Gençlik Merkezi'nin yer tahsisi oluşturdu. 


Merkez Park içerisine yapılması planlanan Gençlik Merkezi'nin yer tahsisine ilişkin gündem maddesi hakkında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Doğru, demir köprünün güneyinde yer alan bölgenin, Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı olduğunu belirtti. 


Gençlik Merkezi'ne ilişkin bilgiler veren Doğru, "Gençlik Merkezi projesinde, 27 dönüm alan içerisinde 1594 metre kapalı alan bulunuyor. 3 milyon liralık bir yatırımı içeren projenin yer tahsisi yapılırsa, kazma hemen vurulacak. Projede, idari personel odaları, seminer odası, folklor, sergi, sahne, müzik, sağlık ve el sanatları gibi bir çok alanda odalar bulunuyor. Çevresinde de basketbol, voleybol, teniz sahaları ve otopark; geri kalanı tamamen yeşil alan. Meclis üyelerimiz, daha önce de merkezi hükümetten ve belediyelerden gelen yatırımlar ile ilgili olumlu davranışlarda bulunmuşlardı. Bu projeye de katkı koyacaklardır" diye konuştu. CHP Meclis Üyesi Necmi Özcanlı ise gündem maddesine ilişkin yaptığı konuşmada, alanın imar planlarında Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı olarak belirlendiğini ancak o görüşmelerde, şimdiki projede yer alan binadan bahsedilmediğini söyledi. Özcanlı, Gençlik Merkezi ile ilgili farklı yer arayışlarının daha olumlu olacağını belirterek, yer tahsisinin aslında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne yapıldığını savundu. 


Alana, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ofislerinin yapılacağını iddia eden Özcanlı, "Ben yatırıma karşı olacak bir insan mıyım? Bugüne kadar hangi yatırıma karşı çıktım? Daha uygun ve sağlıklı bir yer bulunmalı. Trafiğin, yeşil alana gireceği bir alanı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis ediyorsunuz. Vicdanınız rahatsa buna tamam dersiniz" dedi. 


"3 KERE OYLANDI" 


Konuşmaların ardından, Gençlik Merkezi'nin yer tahsisini onaylamayan komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. İlk oylamada oylar eşit çıkınca, oylamalar tekrar edildi. 3 kere yapılan oylamada, oy çokluğu ile yer tahsisine olay vermeyen komisyon raporu kabul edildi. 


Meclis toplantısının ardından Gençlik Merkezi ile ilgili tartışmaları İHA muhabirine değerlendiren AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Doğru, 3 milyon lira bedelli projenin ihalesinin yapıldığını belirterek, yatırımın önünün kesildiğini savundu. Doğru, "Adana'ya yönelik yatırımların önü kesiliyor. Bu doğru ve ahlaki bir şey değil" dedi. 


Adana Ekspres



Geri Dön