20 / 04 / 2024

Adana'daki Lüks Oteli yıkılma tehlikesi altında!

Adana'daki Lüks Oteli yıkılma tehlikesi altında!

Adana'da 1998 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan Lüks Oteli, tehlike saçıyor. Ancak önlem alınmadığı için, yıkım tehlikesi olan binanın önünden geçenler tehdit altında.



SABAH Güney yazdı, ağır hasarlı Lüks Oteli’nin altındaki işyerleri tahliye edildi. Ancak önlem alınmadığı için, yıkım tehlikesi olan binanın önünden geçenler tehdit altında.


Adana'da 1998 yılında meydana gelen depremde ağır hasar alan Lüks Oteli, tehlike saçıyor. Devletin verdiği yardım parası binanın onarımında kullanılmayınca hasarı daha da ağırlaşan Lüks Oteli'nin yarattığı tehlike SABAH Güney tarafından gündeme getirildi, yetkiler göreve çağrıldı. Haberimiz üzerine otelin altındaki işyerleri tahliye edildi ancak binada yeterli oranda güvenlik önlemi alınmayınca tehlike ortadan kalkmadı. Her an yıkılabilecek bina, ölüme davetiye çıkarıyor.


KADERİNE TERK EDİLDİ

SABAH Güney, insanların hayatını tehdit eden meseleyi, 22 Kasım 2014'te "Dokunsan Yıkılacak" ve 19 Ağustos 2015'te "Belediyeye 'yık' talimatı" manşetten duyurdu. Bu haberler Seyhan Belediyesi'ni harekeye geçirtti. Seyhan Belediyesi, gerekli yazışmaların ardından yıkım tehlikesi bulunan binanın altında faaliyet gösteren 40 işyerini tahliye etti. Tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra bina yine kaderine terk edildi. Hasarlı olan binanın duvarlarındaki çatlaklar bir insan kolu girecek kadar açıldı.


ÖLÜM KOL GEZİYOR

Lüks Oteli'nin her an yıkılmasından korktuğunu söyleyen Veysi Gezer (27), yaşanan olayları şöyle anlattı: Depremden sonra binanın onarımı yapılmadı. Hasar oranı giderek daha da arttı. Binanın her yerinden sıva ve beton parçaları dökülmeye başladı. Altındaki işyerleri tahliye edildi ama çevresinde güvenlik önemli alınmadı. Sert bir rüzgarda camlar kırılıyor aşağı düşüyor. Binanın altından yürüyen insanlar her an ölüm tehlikesiyle burun buruna ama yetkililerin bunu gördüğü yok.


YA BİNA ÇÖKERSE?

Adana'nın tarihi bölgesi Büyüksaat civarının çok ihmal edildiğini vurgulayan Veysi Gezer, "Böylesine tehlikeli bir binanın çevresinde yeterli güvenlik önleminin alınmamasına anlam veremiyoruz. Yetkililer, 'Binayı tahliye ettik sorun kalmadı' diye mi düşünüyor acaba? Burada gerçekten büyük bir tehlike var. İnsanlar yıkım tehdidi ile yaşıyor. Bir facia olursa, bina çöker, altında insanlar kalırsa bunun vicdani sorumluluğunu kim üstlenecek?" diye konuştu.



Sabah


Geri Dön