19 / 04 / 2024

Adana'nın yeni stadyumunun temeli için gün sayılıyor!

Adana'nın yeni stadyumunun temeli için gün sayılıyor!

Adana'nın yeni stadyumunun temeli için gün sayılıyor. Geçmişten günümüze yetenekli sporcular yetiştiren, Milli Takımlara teknik adamlar çıkaran Adana, futbolda kariyer yapmış kişilerin yetiştiği bir bölge olarak ön plana çıkıyor.




Hafriyat işlemlerine mayıs ayında taşlanan Adana'nın yeni stadyumunun temeli için gün sayılıyor. 

Geçmişten günümüze yetenekli sporcular yetiştiren, Milli Takımlara teknik adamlar çıkaran Adana, futbolda kariyer yapmış kişilerin yetiştiği bir bölge olarak ön plana çıkıyor. Dönem dönem Süper Ligde, halihazırda PTT 1. Ligde mücadele eden  Adana  Demirspor ve Adaııaspor gibi profesyonel futbol takımlarını barındıran kentte, iki takım arasında tatlı bir rekabet de bulunuyor. Birbirleriyle yaptıkları "yerel derbi" özelliği taşıyan karşılaşmaları büyük ili gören iki takım da maçlarını 16 bin kişilik 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunda oynuyor.  TOKİ  tarafından proje çalışmalarına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik yeni stadın hafriyat işlemleri bitti. Temel demir donatı ve koruma betonu çalışmaları süren yeni stadın önümüzdeki günlerde temelinin atılması bekleniyor. 

UEFA kriterlerine uygun yapılacak yeni stadyumda, 49 loca, 22 farklı noktadan taraftar girişi bulunuyor. 

Çarkıpare Mahallesinde yapımı süren yerleşkesi 102 dönüm, inşaat alanı ise 80 dönüm olan stat 764 açık, 371 kapalı otopark kapasitesine sahip. İki bodrum, üstüne 3 kat olarak inşa edilecek. Tribünlerin üstü çelik konstrüksiyon çatıyla kapatılacak. Stat yerleşkesi içine 870 fidan dikilecek. 




Yeni Haber


Geri Dön