16 / 04 / 2024

Adanuspark Projesi'nde metrekaresi 2 bin 800 TL'ye!

Adanuspark Projesi'nde metrekaresi 2 bin 800 TL'ye!

 9 ila 19 katlı 3 bloktan oluşan Adanus Park Konut Projesi'nde yer alan konutların fiyatları metrekaresi 2 bin 800 TL'den başlıyor. Örnek dairesi biten projenin yüzde 70'i manzaralı konumda...



Çukurova Gayrimenkul, 1993den beri  Adana  ve Mersin'de 19 kaliteli ve lüks konut projesi teslim eden ve  20. projesi Adanuspark farkını ve kalitesini biten örnek dairesiyle gösterdi. 

180 daireden oluşan Adanuspark projesinde konutların metrekare birim fiyatları 2 bin 800 TLden başlıyor. Projenin ödemelerinde kredi kullanımının yanı sıra 8 ay erteleme ya da 40 ay 0 faiz imkanı sağlanıyor. Ayrıca takasta kabul ediliyor. Adanuspark projesinde konut teslimleri ise hemen yapılıyor.

Adanuspark projesi, 10 dönümlük bir alanda meydana geliyor. 9 ila 19 katlı 3 bloktan oluşan projenin temeli 2009 yılında atıldı. 22 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip projenin yüzde 70lik kısmı deniz ve adalar manzaralı konumda.

Adanuspark örnek dairelerinde kullanılan malzemeler, ses ve ısı yalıtımı, konforu, inşaat kalitesi vb. farkını ortaya koydu.

TAGO Mimarlıktan Gökhan Aktan Altuğ ile Tatsuya Yamamoto imzasını taşıyan Adanuspark, Kartal TEM Bağlantı yolu üzerinde, 10 bin metrekare üzerine inşa edildi.

Adanuspark projesinin en son deprem yönetmeliğine uygun olarak, yüksek inşaat kalitesiyle inşa edildi,  Adanuspark projesinde statik hesaplar C30 beton sınıfına göre çözüldüğü ve arsa zemini  tamamen sert kaya olduğu halde, depreme dayanma gücü en yüksek olan C35 sınıfı beton kullanıldı. Maliyeti yüksek olan Perde kolon konvansiyonel sistem ile kaba inşaatı yapıldı.  Ucuz maliyetli  kaba inşaat şekli olan  tünel kalıp sistemi kullanılmadı. Tünel kalıp projelerinde ses ve ısı izolasyon sorunları yaşanıyor.

Adanusparkın yüzde 84i yeşil alana ayrıldı. Otoparkların tümü kapalı yapıldı. Sosyal tesis de yarı olimpik açık yüzme havuzu , çocuk havuzu , güneşlenme terası, çocuk oyun parkı, yürüme parkurları, basketbol sahası, fitness center, hobi salonu , kafeterya bulunuyor.

Adanuspark, İstanbulun yeni çekim merkezi Kartalın en stratejik noktasında, Kartal Real AVM'nin hemen yanında ve yıl sonunda açılacak metroya sadece 200 metre. Adanuspark konutları Marmara Denizi ve  Adaların eşsiz manzarasına hâkim konumda.

Isı ve ses yalıtımı için özel 30 cm Ytong duvar kullanıldı; mantolamayla duvar kalınlığı 38 cme ulaştı. İstanbulda yüksek katlı binalarda bu kadar kalın duvar, ilk kez Adanusparkta uygulandı.

Adanuspark Konutlarında aynı kattaki dairelerin birbirleriyle ortak duvarlarının oluşmaması için, 110 santimetrelik bu galeri boşlukları bırakıldı. Bu sayede yan daireden gelebilecek gürültüyü engelleniyor. Alt ve üst daireler arasında kullanılan özel Ytong asmolen ve 38 cm dış duvar kalınlığından dolayı da üst seviyede  ses ve ısı izolasyonu sağlanmış oluyor.


Aynı  kattaki dairelerin arasında 110 cm galeri boşluğu olduğundan dairelerin herhangi bir ortak duvarı bulunmuyor. Bu özellik, yan komşudan gelebilecek gürültü vb. gibi etkenleri engelleyerek sessizlik yönünden büyük avantaj sağlıyor.
Ayrıca üst ve alt daire arasına ses geçişini engellemek için de özel Ytong kalın asmolen ve özel izolasyon malzemeleri kullanıldı. Yukarı daireden aşağı kata gelebilecek banyo veya atık su sesi ise, Alman Rehau sessiz boru kullanılarak engellendi.  

TEM bağlantı yoluyla E-5'e cepheli AdanusParkın ulaşım imkânları çok fazla. Sabiha Gökçen Havaalanı Tem bağlantı yolundan 15 dakika, Kartal sahil yolundan Bağdat Caddesi 15 20 dakika, Kozyatağı E5den ise 10 15 dakika, Levente ulaşmak, ikinci köprüden 30 dakika sürüyor. Real AVMnin sınır komşusu Adanuspark, yeni adliye binasına sadece 5 dakika mesafede.

0216 671 14 14

www.adanuspark.com

[email protected]

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön