19 / 04 / 2024

Adapazarında 20 bin metrekarelik arsaya yeni spor kompleksi!

Adapazarında 20 bin metrekarelik arsaya yeni spor kompleksi!

Adapazarı Karaman Mahallesi'ne 20 bin metrekare alan üzerine kurulacak bin 500 kişilik tribün kapasitesine sahip spor kompleksinin temeli atıldı



Karaman Mahallesinde yapılacak olan spor kompleksinin temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve diğer ilgililer katıldı.

Törende konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, göreve geldiklerinde verdikleri "amatör sporlara yönelik her türlü desteği sağlayacakları" yönündeki sözü tuttuklarını belirtti.

Şehir merkezinde ve ilçelerde bu anlamda önemli yatırımların yapıldığına dikkati çeken Toçoğlu, "Bu bölgemizde yeni bir saha yapılacak. Çok kısa sürede çok amaçlı ve çok kullanımlı. Bunlar çim saha gibi haftada bir gün kullanılan sahalar değil. Bunlar, günün 24 saatinde gençlerimizin hizmetinde olan yatırımlar. Dolayısıyla bu anlamda çok önemli yatırımlar" dedi.

Spor salonunun yapıldığı Yenikent bölgesinin Sakaryanın geleceği olduğunu vurgulayan Toçoğlu, "Yenikent bölgemizin, bu günlerde, bu tür yatırımlarla cazibesini daha da artırmayı hedefliyoruz. Gerek ilçe belediye başkanımızla, gerekse büyükşehir belediyesi olarak biz, bu bölgede vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek her türlü çalışmayı birlikte götürüyoruz. Bölgemizi en kısa zamanda daha dikkat çekici, daha yaşanabilir, daha güçlü bir şekilde insanlarımızın tercih ettiği bölge haline getireceğiz" diye konuştu.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ise temeli atılan spor kompleksinin 20 dönüm arazi üzerinde 600 metrekare taban alanlı olarak inşa edileceğini ifade etti.

Spor kompleksinin sporcuların yatak ihtiyacı dahil, sporla ilgili her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede olduğunu kaydeden Dişli, "Bu tip çalışmalar bu mahalle için, bu bölge için önemli olduğu gibi esas çocuklarımız için de çok önemli. Çünkü bu tip tesisleri yapmazsak çocuklarımız başka işlerle ilgilenmek durumunda kalıyor ya da yanlış alana kanalize edilebiliyorlar. Bu tip tesislerle birlikte gençlerimizi kazanmak, vatanın hizmetine onları daha iyi adapte etmek daha kolay oluyor. Ondan dolayı bu tip çalışmaları önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ve Adapazarı Belediye Başkanı Dişli tarafından, 10 bin metrekare sentetik çimli futbol sahası, idari binalar ve sosyal alanların yer alacağı spor kompleksinin temeli atıldı.

AA


Geri Dön