26 / 04 / 2024

Adapazarı'ndaki ahşap ev mimarisi ile dikkat çekiyor!

Adapazarı'ndaki ahşap ev mimarisi ile dikkat çekiyor!

Adapazarı’nda çizgi filmlerdeki evleri andıran şirin ahşap ev, mimarisi ile dikkat çekiyor. Evi görenler dönüp bir daha bakmaktan kendilerini alamıyor.



ENKAZDA KALDIK

Adapazarı ilçesinde bulunan ilginç mimariye sahip ahşap ev görenlerin büyük ilgisini çekiyor. Evde eşi ile birlikte oturan emekli döküm ustası Abdülkadir Çağlayangil (68), evini çok sevdiğini söyledi. Daha önce bu evin yerinde betonarme bina olduğunu, 17 Ağustos 1999 depreminde binanın yıkıldığını belirten Çağlayangil, aynı yere yeniden bu ahşap evi yaptıklarını anlattı. Çağlayangil, “Depremde iki çocuğum,  eşim ve ben enkaz altında kaldık. Hanım ve çocuklar hafif yaralandı.  Benim ayaklarım kırıldı, Kafamdan darbe aldım.  3 ay Ankara’da GATA’da yattım.   Tedavi olup geldim. Ben hastanede yatarken hanım ve çocuklar yıkılan evimizin yerine bu ahşaptan evi yaptırdılar" diye konuştu.

DAR VE UZUN

Evin dar ve uzun olması sebebiyle çok dikkat çektiğini anlatan Çağlayangil,  evle ilgili şu bilgileri verdi: “Evin bir tarafın genişliği 2,5 metre. O tarafta tuvalet ve banyo var. Diğer taraf 5,5 metre genişliğinde. Uzunluğu ise 12 metre.  Kullanım alanı 60 metre kare. İlk katta misafir odası, mutfak, oturma adası, banyo- tuvalet, üst katta da yatak odası var. Mutfağı, hem mutfak olarak, hem de oturma odası kullanmaktayız. Yerin dar olması sebebiyle, alanı iyi değerlendirmek için televizyonu çamaşır makinesinin üzerine koyduk.  Çocuklar okuyup, meslek sahibi olup gitti. Ben eşimle birlikte burada yaşıyorum.  Allah olmayana da versin. Metrekare olarak bize bol bol yetiyor. Evimi çok seviyorum, burada rutubet yok. Betonarmeler gibi rutubetli değil.” Kendisini görenlerin sık sık ‘eviniz çok güzel’ dediklerini vurgulayan Çağlayangil, “ Bazı kişiler gelip bana aynısını yapmak istediklerini söylüyor. Evim dar ve uzun bir de yapı ahşap olduğu için çok dikkat çekiyor” dedi. 



Yeni Sakarya


Geri Dön