26 / 04 / 2024

Adınıza borç çıkabilir! E-Devlet’ten hemen kontrol edin!

Adınıza borç çıkabilir! E-Devlet’ten hemen kontrol edin!

Dolandırılıcılık olaylarının ardı arkası kesilmezken yapmadıkları harcamalarla alakalı adına borç çıkan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. Hukukçulardan vatandaşlara e-Devlet üzerinden adlarına kayıtlı şirket ya da hat olup olmadığını kontrol etmeleri konusunda uyarı geldi.



Vatandaşlara mağdur olmamaları için e-devlet'ten adlarına açılmış şirket ya da hat olup olmadığını kontrol etmeleriyle ilgili kritik bir uyarı geldi.

Kimlik bilgilerinin ele geçirilmesi sonucu açılan cep telefonu hattı ya da kurulan şirketlerin, dolandırıcılık olaylarının yanı sıra terör eylemlerinde de kullanılabileceğinin altını çizen hukukçular, vatandaşlara e-Devlet üzerinden isimlerine kayıtlı şirket ya da hat olup olmadığını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin kullandığı telefon hattı ile ilgili arama kaydı tespit edilen başka bir hattın GSM bayisi tarafından bir kişinin kimlik bilgileri kullanılarak yasa dışı yollarla çıkarıldığının ve devamında üçüncü şahıslara verildiğinin açıklanması, bu alandaki kötüye kullanımları yeniden gündeme getirdi.

Hukukçular, kişisel verilerin yasa dışı kullanılması gibi mağduriyetlerle sıklıkla karşılaşıldığına vurgu yaparak, bu konuda yapılması gerekenleri tek tek anlattı.


Geri Dön