19 / 04 / 2024

Adıyaman Kahta-Narince-Siverek yolunun temeli atıldı!

Adıyaman Kahta-Narince-Siverek yolunun temeli atıldı!

Adıyaman’da Kahta-Narince-Siverek yolunun 1. kısım temeli atıldı. 86 kilometrelik Kahta ve Siverek yolundaki çalışmalara ilişkin bilgi veren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1. etabın özellikle 50 kilometrelik kısmının 41 kilometreye düşürüleceğini belirtti.




Adıyaman'da Kahta-Narince-Siverek yolunun 1. kısım temel atma töreni, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti. 86 kilometrelik Kahta ve Siverek yolundaki çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Arslan, özellikle 1. etabın 50 kilometrelik kısmının 41 kilometreye düşürüleceğini belirtti. Yolun Adıyaman ile Diyarbakır arasındaki mesafeyi hem kısaltması hem de ara koridoru konforlu hale getirmesi açısından önemli olduğuna dikkati çeken Arslan, buraların korku ve meşakkatli yollar olmaktan çıkartılıp, 'keyif yolu' diye anılacağını ifade etti.

400 MİLYONLUK BİR PROJE

Arslan, ticareti, turizmi ve ekonomiyi kolaylaştırmak adına Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bu bölgede de olağanüstü gayretle yolların standardını yükselttiklerini aktararak, şöyle devam etti: “Sadece bu yolun genişliği 25 metre olacak. İki gidiş ve iki geliş 25 metrelik önemli bir yol. 300 milyonluk bir projeden bahsediyoruz. Sadece bu kısmı Nissibi köprüsünü de katarsak 400 milyonluk projeden bahsediyoruz.”



Yeni Şafak


Geri Dön