20 / 04 / 2024

Adıyaman'daki Hz. Safvan Bin Muattal Külliye Projesi sürüyor!

Adıyaman'daki Hz. Safvan Bin Muattal Külliye Projesi sürüyor!

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın göreve başlamasının ardından projelendirilen ve sahabe Safvan Bin Muattal (ra) Külliye projesinde belirli bir aşamaya gelindi.



Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın göreve başlamasının ardından projelendirilen ve sahabe Safvan Bin Muattal (ra) Külliye projesinde belirli bir aşamaya gelindi. Hz. Safvan Bin Muattal (ra) Külliyesi’nin proje görünümüyle göz kamaştırıyor.


Her yıl on binlerce kişinin ziyaret ettiği sahabe türbesine özellikle Kutlu Doğum Haftası’nda vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.


Anadolu coğrafyasındaki sahabe kabirleri içinde yeri kesin olarak bilinen sahabelerden birisi İstanbul Eyüp’teki Hz. Ebu Eyyub El-Ensari’nin mezarı diğeri ise Hz. Safvan Bin Muattal’ın mezarıdır.


Kurbanların kesildiği, duaların edildiği Safvan Bin Muattal (ra) türbesinin çevresinde külliye projesi yürütülüyor. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş öncülüğünde İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2012 yılında külliye projesi başladı.


Sahabe Safvan Bin Muattal’ın (ra) türbesinin de bulunduğu alan hazine adına kayıtlı iken, bu alanın 1.030.000 metrekaresi dini turizm alanı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildi.


Adıyaman Valiliği tahsis edilen bu alanın 155 bin   metrekaresini külliye alanı olarak düzenlendi.



Adıyaman Haber


Geri Dön