25 / 04 / 2024

Adnan Kaşıkçı otel ve villardan oluşan proje yapacak

Adnan Kaşıkçı otel ve villardan oluşan proje yapacak

Yıllar sonra Türkiye'ye gelen ünlü işadamı, Leyla Umar'a "Bodrum'da otel ve villardan oluşan turizm projesi Türkiye için de bir fırsat" dedi



Adnan Kaşıkçı, yıllar sonra Türkiye'ye geldi. Dostlarını hiçbir zaman unutmayan Kaşıkçı ile Kanyon'daki Hakkasan Lokantası'nda buluştuk ve saatlerce eski günleri konuştuk. Gençler, Adnan Kaşıkçı'yı tanımaz. Oysa yaşamı heyecanlı bir filmin konusu olabilir. Kaşıkçı'yla Miami'de yıllar önce tanışmıştım. Zamanın Başbakanı Turgut Özal kalp ameliyatı olmak üzere Miami'deydi. Onuruna verilen bir davette Özal, Kaşıkçı'yı bana tanıştırırken "Tam sizin için röportajlık biridir" demişti.

Gerçekten ertesi gün Kaşıkçı kaldığımız otele sekreterini gönderdi. Gene Özal'ın ısrarıyla bir kahve içmeye ziyaretine gittim. Ve oradan dört saat sonra ayrılırken Adnan Kaşıkçı'ya New York'ta buluşacağımıza dair verdiğim sözü tuttum. New York'un en görkemli apartmanlarından birindeki dairesinde onuruma verdiği davete gittim.

O gece New York sosyetesinin ünlü yazarlarıyla ilişkisini izlerken onun yıldızının hiçbir zaman sönmeyeceğini hissettim. Nitekim, beni birkaç ay sonra davet ettiği Cannes Film Festivali'nde ona, basın ve halkın gösterdiği sevgiyi görünce Adnan Kaşıkçı'nın yıldızının hiçbir zaman sönmeyeceğine bir kez daha inandım.

Tanıyanlar selam verdi

Onunla buluştuğumuz Hakkasan Lokantası'nda komşu masalarda oturanların saygıyla selam vermesinin Adnan Kaşıkçı'yı mutlu ettiğini görünce ben de sevindim. Yıllardan beri Türkiye'de hayal ettiği bir projeyi gerçekleştirmek ümidiyle İstanbul'a gelen Adnan Kaşıkçı: "Biliyorsun" dedi, ekledi: "Bodrum'un en güzel koylarından birinde arkadaşım Süleyman Demirel'le bu projeyi bu sefer gerçekleştireceğimize inanıyorum. Suudi Arabistan'ın en önemli iş adamlarından oluşan bir grupla yarın buluşacağız. Otel ve villalardan oluşan bu proje, turizme çok önem veren Türkiye için bir fırsat. Ve buraya sık sık gelmenin mutluluğunu yaşacağım için şimdiden bayram yapıyorum."
Leyla UMAR/VATAN


Geri Dön