27 / 04 / 2024

Adriyatik kıyısında Avrupa’nın Yeni Gözdesi: Karadağ!

Adriyatik kıyısında Avrupa’nın Yeni Gözdesi: Karadağ!

Avrupa Birliği'ne giriş sürecindeki Karadağ'da gayrimenkul alımı; ayrıca bireylere aileleriyle birlikte oturma ve çalışma izni elde etme imkânı da sağlıyor..



Avrupa Birliği’ne giriş sürecindeki Karadağ, Dünya şirketlerinin yatırım için yönlendiği bir ülke ve Balkanların seyahat için en çok tercih edilen destinasyonlarından biri.

 

Şahıslara yönelik global yatırım planlaması alanında hizmet veren ve bir çok yurtdışı gayrimenkul projesinin Türkiye temsilcisi olan Yeni Bir Hayat CEO’su Şevki Akaydın; bir çok büyük Türk şirketin yatırım yapması ardından Karadağ’ın, bireylerin de radarına girdiğini ifade ediyor.  Akaydın; “Karadağ’da gayrimenkul alımı; ayrıca bireylere aileleriyle birlikte oturma ve çalışma izni elde etme imkânı da sağlıyor, Avrupa’nın en hızlı ve minimum maliyetli oturum programına sahip ülke, yüzde 9 kurumlar vergisi ile dünya çapında iş yapabilme olanağı sunuyor” diyor. 


Karadağ’da gayrimenkul alınması yoluyla veya şirket üzerinden oturma izni almak mümkün. Şevki Akaydın her iki şekilde de özellikle 2016 sonundan itibaren Karadağ’a önemli bir talep olduğunu belirtiyor. 

 

Adriyatik kıyısında Avrupa’nın Yeni Gözdesi: Karadağ!

 

2021’de Avrupa Birliği’ne tam üyeliğinin gerçekleşmesi öngörülen, en önemli gelir kaynağının turizm olduğu Karadağ, Budva, Tivat ve Kotor şehirlerinin yanı sıra Sveti Stefan Adası başta olmak üzere turistik bölgeleri ile öne çıkıyor. 

 

Yeni Bir Hayat CEO’su Şevki Akaydın’ın verdiği bilgilere göre turizm özelinde 3,5 milyar Euro direkt yabancı yatırım alan Karadağ’ın turizm gelirlerinin GSYH içindeki payının 2024’e kadar yılda yüzde 8,8 oranında artış göstereceği öngörülmekte.

 

Adriyatik kıyısında Avrupa’nın Yeni Gözdesi: Karadağ!

 

Bu artış inşaat sektörünü tetiklemekte,  ev fiyatlarının Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığındaki uygunluğu, gayrimenkul alım vergisinin yüzde 3 seviyesinde olması, gayrimenkul sektörünü yükselişe geçirmekte. 

 

Öte tarafran Adriyatik kıyılarının keşfedilmemiş koylarındaki potansiyel ve ülkenin 5 sene itibariyle AB üyesi konumuna gelmesi, Karadağ’ı hem kısa hem de uzun vadede kar elde edilecek bir ülke olarak öne çıkartıyor. 

 

Adriyatik kıyısında Avrupa’nın Yeni Gözdesi: Karadağ!

 

Karadağ’daki gayrimenkul projeleri 24 aya kadar vadelendirilmiş ödeme seçeneklerinin yanı sıra düzenli kira geliri elde etme imkanı da sunuyor. Dairelerin yanı sıra ticari amaçlı kullanıma müsait proje alternatifleri mevcut. 

 

Bünyesinde alışveriş ve spa merkezi bulunduran, açık ve kapalı yüzme havuzları olan, deniz manzarasının yanı sıra eski şehrin tarihi dokusuna tepeden bakan 1+1 daireler € 200.000’dan satışa sunuluyor. 

 

Adriyatik kıyısında Avrupa’nın Yeni Gözdesi: Karadağ!

 

4+1 daire alternatiflerine, dubleks villalardan, penthouse suitlere, bir çok seçenek mevcut. The Yacht Harbour Association tarafından ödüllü marinası, sahil kenarına sıralanmış restoran ve cafeleri, dünyaca ünlü markalara ait butikleri, spa merkezinden, kuaföre, kuru temizleme hizmetlerinden, organik pazara, eczaneden, banka şubesine tüm ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmış projelerdeki fiyatlar ise 400 bin Euro'dan başlıyor. 

 


Geri Dön