26 / 04 / 2024

AFAD'dan İzmir'deki deprem sonrası 'hasarlı yapılara girmeyin' uyarısı!

AFAD'dan İzmir'deki deprem sonrası 'hasarlı yapılara girmeyin' uyarısı!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremle ilgili alan tarama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi ve hasarlı yapılara girmeyin uyarısı yapıldı.



İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremle ilgili alan tarama çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, AFAD Başkanlığı tarafından yapılan tespitlerde, Ege Denizi Seferihisar açıklarında saat 14.51'de 6.6 büyüklüğünde ve yerin 16,54 kilometre derinliğinde deprem meydana geldiği anımsatıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada, Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında  İzmir  ve Aydın başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmalarının yapıldığı, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da havadan tarama çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi. 

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi uyarısında bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir."

İzmir'deki depremde Bornova ve Bayraklı'daki bazı binalar yıkıldı!

Murat Kurum: Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık!


Geri Dön