19 / 04 / 2024

İzmir deprem 2020

İzmir deprem 2020

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmirli depremzedeler için inşa edilen konutlardaki son duruma değindi. Özkan, depremzedelerin kredi çağrılarını yinelediğini de belirtti.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmirli depremzedelerin kredi bekleyişi devam ediyor .İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geldiğinde kredi müjdesi vermezse Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüyeceklerini duyurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, afetzedelerin bütün zararlarının, devlet tarafından karşılanması gerektiğine dikkat çekti, bu konuda kanun tekliflerinin olduğunu belirtti. 

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin ardından konutları yıkılan ve bir türlü sorunlarına çözüm bulamayan depremzedeler mezarlıklar müdürlüğüne gitti ve tepkilerini dile getirdi. 

İzmir'de evleri hasar gören depremzedeler göç edecek!

İzmirli depremzedeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taleplerinin giderilmediğine ve bu gidişle bölgeden zorunlu olarak göç edeceklerine dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İzmir deprem konutları çağrısı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde konutları yıkılan vatandaşlarla görüştü. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

Atila Sertel'den İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 şiddetindeki İzmir depremi sonrasında evleri yıkılan vatandaşların kentsel dönüşüm süreci kapsamında mağdur olduklarını dile getirdi. 

İzmirli depremzedeler için işbirliği: Rezerv alana 115 konut yapılacak!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde oldukça büyük bir yıkım getiren olan depremin ardından, çok sayıda vatandaşın evi hasar gördü. Depremin ardından İzmir için seferberlik ilan edildi ve konut inşaatları hızlandırıldı.

İzmir'de çöken Emrah Apartmanı'nın müteahhidinin oğluna takipsizlik kararı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen ve büyük yıkıma sebep olan 6.6 şiddetindeki depremde 32 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı’nın müteahhidi Hayati Uzun’un oğlu Murat Bora Uzun hakkında, kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar alındı. 

Kamil Okyay Sındır'dan İzmir'deki deprem konutlarına ilişkin önerge!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremden sonra Bayraklı ilçesinde TOKİ tarafından başlanan yeni projelerde suç teşkil eden imalatların yapıldığıyla ilgili iddialar TBMM’de görüşüldü. 

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

İzmir'de rezerv alanlardaki konut inşaatları hız kesmiyor!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ramazan Bayramı sebebiyle 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan ve geçici barınma merkezine yerleştirilen depremzedelerle görüştü.

İzmir Bayraklı'daki dönüşümde son durum ne?

İzmir depreminden sonra Bayraklılı vatandaşları yalnız bırakmayarak her ihtiyacı hızla gideren, bugün ise kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarında vatandaşın hak kaybına uğramaması amacıyla oldukça titiz davranan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, son durumu anlattı.

Tarım alanlarına bina yapılırsa depremde bina altında kalınır!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, İzmir'de özellikle son zamanlarda hayatın bir parçası haline gelen depremlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir deprem konutlarındaki son durumla ilgili konuştu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir deprem konutlarıyla ilgili o açıklamaları...

Evi yıkılan depremzede bankanın tazminat talebiyle şoka uğradı!

İzmir'de 2020 yılındaki depremde dairesi yıkılan depremzedeye kesilen "kredi erken ödeme tazminatı"nın iade edilmesine karar verildi.

İzmir deprem konutlarının teslimleri ay sonuna kadar tamamlanacak!

İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir deprem konutlarının 4. proje alanından başlanarak, hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti.

Necip Nasır'dan İzmir deprem konutları müjdesi: Teslimler yapılıyor!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de yaşanan 6,9 şiddetinde meydana gelen deprem yıkımlara sebep oldu. Yıkımdan sonra konutlar 1 yıl içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla tamamlandı. 

İzmir'de konut fiyatları yüzde 25 arttı!

İzmir'de 2020 senesinde meydana gelen deprem ve pandemi koşulları kentte konut piyasasını etkiledi.  Bölgede satılık ve kiralık konut fiyatları yüzde 25 yükseldi. 

İzmir’in yapı stoku güvensiz mi?

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO)’nun İzmir Şubesi tarafından, İzmir Deprem Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda İzmir'in yapı stoku masaya yatırıldı.

İzmir'de 749 deprem konutu hak sahiplerine teslim edilecek!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle evsiz kalan vatandaşlar için inşa edilen 749 deprem konutu kısa süre içerisine hak sahiplerine teslim edilecek.

Hangi ilde deprem sigortası oranı yetersiz?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

İzmir için korkutan açıklama: Deprem riski İstanbul'dan daha yüksek!

İzmir'de 2020'de büyük bir deprem meydana geldiğini ve 117 vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "İstanbul’da dahi tehlike bizden daha büyük değil. Altında canlı fay hatları bulunan bir şehirde yaşıyoruz" dedi.

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

İzmir'de her binaya deprem karnesi geliyor!

İzmir'i dirençli bir kente dönüştürmek için çalışmalarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer her binanın deprem karnesi olacağını dile getirdi.

İzmir deprem 2020 Haberi

İzmir deprem 2020

İzmir'de 117 kişinin hayatını kaybettiği, bin 400'ü aşkın binanın ağır ve orta hasar gördüğü 30 Ekim depreminin üzerinden 1 seneden fazla süre geçti. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ'nin proje alanındaki 750 konutluk inşaatı tamamlandı ve anahtar teslim seviyesine ulaştı. Fakat proje alanı haricindeki binlerce konutun yeniden inşasındaki finansal belirsizlik henüz çözüme kavuşturulamadı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, cuma günü (26 Kasım) İzmir'e gelip anahtar teslim törenine katılacağı TOKİ konutlarıyla ilgili, "24 ay ödemesiz, 20 yıl vadeli olacak. Aylık ödemeler 2+1 konutlarda 740 liradan, 3+1 konutlarda bin 20 liradan başlayacak. İzmirli depremzedeler, 160 bin lira ile 260 bin lira arasında, maliyetlerin çok altında fiyatlara ev sahibi olacak" açıklaması, konutları proje alanı dışında olan binlerce depremzedede beklentiye neden oldu. 

İZDEDA...