26 / 04 / 2024

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmirli depremzedelerin kredi bekleyişi devam ediyor .İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geldiğinde kredi müjdesi vermezse Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüyeceklerini duyurdu.



İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden bir sene geçmesine karşın depremzedelerin mağduriyetleri devam ediyor. 

İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre; depremin ardından yapılan hasar tespitleriyle ağır-orta-az hasarlı şeklinde ayrıştırılan depremzedeler konutlarını yeniden inşa ettirmek için ihtiyaç duydukları krediye ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde bekliyor.  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar kapsamında emsal artışıyla bir nebze de olsa nefes alan depremzedeler, hükümetten ise 2 sene ödemesiz 18 sene ödemeli sıfır faizli minimum 400 bin TL kredi istiyor. Kredi sorununu çözüme kavuşturmak için Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarıyla görüşmeler gerçekleştiren İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’e geldiğinde kredi müjdesi vermezse Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yürüyeceklerini duyurdu.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

'KREDİ ÇIKMAZA GİRDİ'

Bakanlık bürokratlarıyla kredi konusunda gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin bilgiler paylaşan İZDEDA Başkanı Özkan, “Kredi talebimizi tekrar dile getirdik. Bunun, olmazsa olmazımız olduğunu söyledik. Şu an için olumlu ya da olumsuz net bir yanıt alamadık. Evlerimizin yapım maliyetlerini düşürmek için emsal artışı mücadelemiz olmuştu, bunun tamamlayıcı noktası da kredi. Ancak mevcut koşullardaki krediyi ödeme imkanımız yok, miktar yeterli değil. Belediye emsal artışı verdi, şimdi de kredi çıkmaza girdi” şeklinde konuştu.

'NECİP NASIR SÖZ VERDİ AMA…'

AKP İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın Haziran'da kendilerine kredi konusunu Ekim'de TBMM’ye taşıyacağına ilişkin söz verdiğine dikkat çeken Özkan, “Necip Nasır Bey’in bize sözü var, ekim ayı bitti kasım ayı geldi ama hala bir hareket yok. Bu da bizi üzüyor. Biz sürekli Ankara-İzmir arasında gidip geliyoruz” diye konuştu.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

‘CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK İSTİYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme isteklerini hem Bakanlık bürokratlarına hem de AKP İzmir İl Başkanlığına ilettiklerine vurgu yapan Özkan, “Cumhurbaşkanı İzmir’e geldiğinde görüşmek istiyoruz, derdimizi kendimiz anlatalım istiyoruz. Kendisinden kredi müjdesi bekliyoruz. Eğer bu müjde verilmezse talebimizin yerine gelmesi için TBMM’ye yürüyeceğiz” diye konuştu.

İzmirli depremzedelerden faizsiz kredi talebi!

İzmirli depremzedelere kredi müjdesi!


Geri Dön