27 / 04 / 2024

İzmirli depremzedelerden kredi için çağrı!

İzmirli depremzedelerden kredi için çağrı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan düzenledikleri basın toplantısında  depremzedelere verilecek kredi için adım atılması konusunda çağrıda bulundu. 



CHP  İzmir  İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan ile bir basın toplantısı gerçekleştirdi. BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; 30 Ekim İzmir depremi sonrası meydana gelen tartışmalara yönelik değerlendirmeler yaptı. İzmirli depremzedeler için Dünya Bankası kredisini uzun süredir beklediklerini söyleyen Yücel, yöneticilere seslenerek, “Algı yapmayın, bırakın bu inadı” dedi. İzmir depreminin üzerinden yaklaşık bir sene geçtiğini ve deprem sonrası evleri hasar alan, yıkılan yurttaşların yeni evlerine kavuşmak için mücadele ettiğine dikkat çeken Yücel, Dünya Bankası’ndan alınması beklenen krediyi hatırlattı: “Bu konu yöneticiler tarafından adeta siyasi malzeme ve çekişme konusu haline getirilerek bir çıkmaza sokuldu. Depremzedelerin belli bir bölümünün konut ihtiyacının karşılanması için finansman sağlayacak böyle bir imkân varken, sırf krediyi İzmir Büyükşehir Belediyesi buldu diye, konunun çözümsüz bir noktaya sürüncemesi depremzedelere yapılan en büyük kötülüktür.”

İzmirli depremzedelerden kredi için çağrı!

Yücel, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Birilerine rant sağlanıyor. Mağdur depremzedeleri belirsizliğe sürüklemek ve boş senetlere imza attırarak borçlandırmak, devletin yöntemi olmamalı. Zaten acıların en büyüğünü yaşamış olan İzmir depremzedelerine algı yaratma peşinde koşarak daha fazla zarar vermeyin. Eğer depremzedelerin sorunlarını çözmek istiyorlarsa, 1 Ekim tarihinde meclis açılıyor. Mecliste çoğunlukları var. Bölgesel emsal artışını getirsinler yasa teklifini biz de hem destekleyelim hem de alkışlayalım.”

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm için dilekçe!


Geri Dön